RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het wordt weer eens tijd voor DOVO en Eemdijk

VEENENDAAL - DOVO en Eemdijk slaagden er in 2019 nog niet in een competitiewedstrijd te winnen. Zaterdag wacht beide ploegen een lastige uitwedstrijd. DOVO speelt in Zeeuws Vlaanderen tegen Hoek. Eemdijk reist naar Harderwijk, voor de ontmoeting met VVOG.

DOVO
Hoek uit, altijd lastig. Dat credo geldt zeker voor DOVO. De Veenendalers legden de 203 kilometer naar sportpark Denoek twaalf keer af. Slechts één keer gingen de drie punten mee terug naar Veenendaal. Op 5 november 1994 werd het 2-3. Daarna volgden louter nederlagen en een enkel gelijkspel. De totaalscore: negen zeges voor Hoek, drie gelijke spelen en dus die ene overwinning voor rood Veenendaal. Het doelsaldo is uiteraard in het voordeel van de Zeeuwen; 28-13.

Voeg daarbij dat Hoek al zeven duels ongeslagen is en dat DOVO uit de laatste twee duels slechts één punt haalde, en het is duidelijk dat de ploeg van Gert Kruys als underdog aan de aftrap staat. Eerder dit seizoen won Hoek in Veenendaal met 1-0. DOVO kan bovendien nog beschikken over spits Abderrahim Loukili, die nog niet is vrijgegeven. Marley Berkvens is geschorst.

De Zeeuwen promoveerden vorig seizoen naar de Derde divisie en staan, mede dankzij de knappe uitzege van vorige week bij Quick Boys, op de derde plaats. De ploeg van trainer Hugo Vandenheede, die in de winterstop Dennis de Nooijer opvolgde, verloor pas één keer en is thuis nog ongeslagen.

EEMDIJK
Als DOVO al underdog is in Hoek, geldt dat zeker ook voor Eemdijk in de uitwedstrijd tegen VVOG. Al zal de hekkensluiter gezien de onrust bij de nummer 14 van de ranglijst het gevoel hebben dat er mogelijk iets te halen valt op De Strokel. Dat gevoel zal gevoed worden door het feit dat beide ploegen eerder dit seizoen in Eemdijk (0-1 voor VVOG) aardig aan elkaar gewaagd waren.

Eemdijk speelde na de winterstop twee wedstrijden waarin geen punten werden gepakt, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de tegenstanders twee ploegen uit de top drie waren.

Behalve de langdurige blessures heeft trainer Ruud van der Geest een fitte selectie tot zijn beschikking. Ook Michel Goossensens, die twee weken geleden overstapte van Hercules, is beschikbaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -