Scheveningen pakt vaak punten bij de Vogels

© website IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de jacht op koploper AFC moet IJsselmeervogels zaterdag afrekenen met Scheveningen. Maar de ploeg van trainer John Blok kan doet het traditioneel goed aan de rode zijde van de Westmaat. IJsselmeervogels is gewaarschuwd.
Zeven keer stonden IJsselmeervogels en Scheveningen tegenover elkaar op de Westmaat. Beide ploegen wonnen drie keer, één keer eindige het gelijk. Dat het doelsaldo 15-12 is voor de Vogels komt vooral door de laatste ontmoeting. Twee jaar geleden, in de Derde divisie, ging Scheveningen in Bunschoten met 6-0 over de knie.
IJsselmeervogels is bezig aan een stabiel seizoen en doet mee om de bovenste plaatsen. In eigen huis werd alleen verloren van GVVV, terwijl VVSB en Spakenburg er met een punt vandoor gingen. Promovendus Scheveningen kende een moelijke start, maar haalde uit de laatste drie duels zeven punten. Desondanks staat de ploeg nog wel in de degradatiezone.
Op de openingsdag van dit seizoen ging bij Scheveningen - IJsselmeervogels alle aandacht uit naar Danny van den Meiracker. De oud-spits van aartsrivaal Spakenburg maakte zijn competitiedebuut voor de Rooien. En hoe. Dankzij een loepzuivere hattrick van Van den Meiracker wonnen de Vogels met 3-1.
In het duel van zaterdag ontbreekt Maikel de Harder. Hij is na zijn rode kaart tegen Spakenburg voor vijf duels geschorst. Daar tegenover staat dat aanwinst Maurice de Ruiter weer fit is. De aftrap staat gepland voor 15.00 uur, de wedstrijd is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.