Een Berg Sport en de kroketten van Kramer

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een Berg Sport staat vrijdagavond voor een groot deel in het teken van de veel besproken komst van Michiel Kramer naar FC Utrecht. De aanvaller kon op social media niet bepaald op een warm welkom rekenen. Veel Utrecht-supporters spraken zich negatief uit over de voormalig Feyenoorder, die in het verleden regelmatig in opspraak kwam.
Harald Wapenaar: "Ik ben maar even tussen gesprongen"
Gert Kruys was bij FC Volendam de trainer van een piepjonge Michiel Kramer. Harald Wapenaar, vanavond te gast in Een Berg Sport, vertelt dat die samenwerking ook niet altijd soepeltjes verliep. "Ze kregen het een keer in de rust met elkaar aan de stok. Toen moest ik er echt tussenspringen."
Moest tussen Kruys en Kramer inspringen
Harald Wapenaar
Kramer laat voor de camera weten zich weinig aan te trekken van alle commotie. "Ik ben het allemaal gewend en weet hoe ik er mee om moet gaan, maar voor mijn familie is het wel vervelend." De voormalig aanvaller van onder meer Sparta en Feyenoord is verder duidelijk in zijn doelstelling. "Zorgen dat FC Utrecht Europees voetbal haalt."
Dick Advocaat: "Kramer halen was goede zet"

BLUNDERENDE KEEPER

Met Wapenaar praat René van den Berg ook over David Jensen. De normaal zo zekere doelman speelde tegen AZ een negatieve hoofdrol. "In principe moet je niet zo veel hier aan doen. Dit overkomt hem zelden of nooit. We hebben het over een van de betere keepers van de eredivisie", aldus de legendarische FC Utrecht-goalie.
Jensen is nog steeds een van de beste keepers van de eredivisie
Harald Wapenaar
Vooral bij de 2-0 zag Jensen er tegen AZ erg ongelukkig uit. De Deen kreeg de bal onder zich door en beklaagde zich onmiddellijk over het slechte zicht wat hij had op de bal. Wapenaar trainde bij zijn periode bij Udinese speciaal op dit soort situaties, doormiddel van een groot rood doek. De keeperstrainer schoot de ballen onder het doek door, om de reflexen van Wapenaar te trainen. "In Italië heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd. Maar het hoeft ook allemaal niet zo ingewikkeld te zijn." Ook bij zijn huidige club Willem II maakt de voormalig-keeper gebruik van deze methoden.
Harald Wapenaar: "Veel situaties kunnen keepers trainen"

WILLEM II

De Tilburgers zijn zondag ook de tegenstander van FC Utrecht. Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Tilburg nog met 0-1. Maar ook Willem II heeft deze winter niet stil gezeten. Fran Sol is weliswaar vertrokken. Maar het haalde de talentvolle Zweed Alexander Isak ervoor terug. De 19-jarige spits wordt gehuurd van Borussia Dortmund.
De ode van Korneel Evers over een koude avond in Alkmaar

AAN DE TAP MET AP

Appie Boonen ontvangt deze week oud-FC Utrecht speler Ab Plugboer. De Edammer speelde in een roerige periode 163 wedstrijden voor de club uit de Domstad.
Aan de tap met Ap
[Kijk hier voor het hele gesprek met Ab Plugboer.]
Tip Kick: Kruys vs Wapenaar
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.