Advocaat: Basisplaats voor Bazoer, Kramer begint op de bank

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Riechedly Bazoer start zondag in de basis van FC Utrecht, in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Dat liet Dick Advocaat vrijdag weten tijdens de persconferentie. De aandere winteraanwinst, Michiel Kramer, begint op de bank. Aanvoerder Willem Janssen keert terug van een schorsing.
"Bazoer laat op de training goeie dingen zien. Het is zonde om hem langer buiten de ploeg te houden", zegt Advocaat. "We zijn het allemaal vergeten, maar een paar jaar geleden was Bazoer wat Frenkie de Jong nu is. Iedereen wilde hem hebben." De trainer laat laat nog in het midden welke rol hij voor de zesvoudig international ziet weggelegd. "Ik weet het al wel, maar ik zeg het nog niet."
Dick Advocaat: "Bazoer was een paar jaar geleden wat De Jong nu is"
We zijn het allemaal vergeten, maar een paar jaar geleden was Bazoer wat Frenkie de Jong nu is
Dick Advocaat
Wie de spits wordt, nu Kramer nog onvoldoende wedstrijdritme heeft om te starten, wilde Advocaat ook nog niet zeggen. "Bahebeck heeft zaterdag een helft gespeeld, maar was deze week ook weer twee dagen ziek. Venema is een optie, maar Van de Streek ook." Advocaat is wel blij met Kramer. "Ik denk dat Utrecht een goeie zet heeft gedaan. Hij is een sterk in de lucht en heeft ondanks zijn lengte een aardige techniek."
Advocaat over de komst van Kramer
Ook Timo Letschert is blij met de komst van Kramer. "Het is verrassend, net als Bazoer", zegt de centrumverdediger. "Hij heeft lengte, dus als we onder druk staan kan je een lange bal spelen. En hij kan de voorzetten van Klaiber en Gavory inkoppen. Bovendien heeft hij veel ervaring."
Advocaat sprak deze week na de nederlaag bij AZ individueel met een aantal spelers. "Omdat ik al een paar duels niet tevreden over ze ben." Eén van de mensen met wie hij sprak was David Jensen. De doelman ging tegen AZ bij een paar doelpunten niet vrijuit. Statistieken wijzen uit dat geen Eredivisiekeeper meer goals tegen krijgt uit schoten van buiten het strafschopgebied als Jensen. "Daar heb je het dan over. En je vraagt hem wat hij vindt."
Advocaat over zijn gesprek met Jensen
"Je zag deze week gelijk dat hij extra in de weer ging met afstandsschoten", vertelt Timo Letschert. "Ik heb er denk wel honderd op hem afgevuurd." Het vertrouwen van Letschert in zijn doelman is niet afgenomen. "Dit was één slechte wedstrijd. Ik maak me daar niet druk over. David is gewoon een goeie keeper."
Timo Letschert over Kramer, Jensen en de wedstrijd van zondag
Ook voormalig Utrecht-doelman Harald Wapenaar vindt dat de fouten van Jensen niet moeten worden uitvergroot. "Tegen Feyenoord zorgde hij er in zijn eentje voor dat de wedstrijd niet bij rust al gespeeld was. Je moet gewoon rustig blijven. Jensen is één van de betere keepers van de Eredivisie", aldus Wapenaar, die tegenwoordig keeperstrainer is bij Willem II, de tegenstander van zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.