Hockey: SCHC en Kampong plaatsen zich voor halve finales kampioenschap Hoofdklasse Zaal

© RTV Utrecht / Floris Mulder
UTRECHT/BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC en Kampong mogen zich gaan opmaken voor de de play-offs van de Hoofdklasse Zaal. De Bilthovenaren speelden zaterdag twee keer gelijk en eindigen zo na tien wedstrijden in Poule A op de tweede plaats. Datzelfde geldt voor Kampong: de Utrechters wonnen en verloren zaterdag en eindigen net als SCHC op de tweede plaats.

SCHC

De ploeg uit Bilthoven speelde zaterdagochtend tegen koploper Amsterdam. Dat duel eindigde in 6-6. Later nam SCHC het op tegen Den Bosch en dat werd 3-3.
De twee remises zijn genoeg voor een tweede plaats in Poule A. SCHC treft in de halve finale van play-offs Oranje-Rood, de winnaar van Poule B.

KAMPONG

De ploeg van Alex Verga won in Poule B verrassend met 7-4 van koploper Oranje-Rood. In het tweede duel ging Kampong zwaar onderuit. Tegen Pinoké werd er met 7-3 verloren.
Ondanks die nederlaag plaatst Kampong zich toch voor het finaleweekend om het kampioenschap. Oranje-Rood maakte geen fout tegen HDM (5-3 winst), waardoor Kampong als tweede eindigt op de ranglijst van Poule B.
De Utrechters nemen het in de halve finale van de play-offs om de landstitel in de zaal op tegen Amsterdam, dat als eerste eindigde in Poule A.