Van der Haar pakt in Rucphen derde seizoenszege

© RTV Utrecht / Robert Claus
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft in Rucphen de 8e Internationale Cyclocross op zijn naam geschreven. Voor de Woudenberger was het zijn derde winst van het seizoen. Joris Nieuwenhuis werd tweede, het podium in Rucphen werd besloten door nummer drie Thijs Aerts.
Van der Haar reed in Rucphen solo over de streep. Na ongeveer een half uur fietsen kwam hij alleen aan de leiding. Het laatste rondje was een ereronde voor de Woudenberger. Zijn winst kwam niet meer in gevaar. Voor Van der Haar is de rit onderdeel van zijn voorbereiding op het WK veldrijden. Volgende week gaat Van der Haar in Denemarken proberen de wereldtitel te veroveren.
Lars van der Haar:"Zo'n overwinning is altijd goed richting het WK"
"Ik zat al vrij snel in een zetel. Het hele veld werd uit elkaar gereden. Toen ik eenmaal op kop kwam merkte ik dat er veel wind was, dat viel me tegen. Ik word hier liever eerste dan dat ik morgen vijfde wordt", aldus Van der Haar na afloop van de race tegen RTV Utrecht.
Eerder dit seizoen wist Van der Haar De nacht van Woerden en de Brico Cross van Geraardsbergen op zijn naam te schrijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.