Spakenburg wint voor het eerst in kalenderjaar 2019

© Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de eerste overwinning van het kalenderjaar 2019 in de Tweede Divisie geboekt. Na een nederlaag tegen HHC Hardenberg (2-0) en een gelijkspel in de derby tegen IJsselmeervogels (1-1) pakte de ploeg van John de Wolf zaterdag weer eens drie punten. Op bezoek bij Barendrecht werd er met 3-0 gewonnen.
John de Wolf (Spakenburg): "Vooral in de tweede helft was het bij fases heel aardig"

BITTER

Al na twaalf minuten werd de score geopend door de Blauwen. Net als vorige week was Jordi Bitter trefzeker voor Spakenburg. De kleine aanvaller was alert bij de tweede paal, waar hij kon binnentikken vanuit de rebound na een schot van Olaf van der Sande.
In het restant van de eerste helft waren het echter de gasten uit Barendrecht die een aantal keer dichtbij de gelijkmaker waren, maar na drie kwartier voetballen bleef de voorsprong voor de Spakenburgers gehandhaafd.

VERZORGD

Na de thee speelde Spakenburg verzorgder en was het al vroeg in de tweede helft raak. Van der Sande, die bij de openingstreffer een belangrijke rol had, was ditmaal zelf trefzeker. Hij kon binnenkoppen na een voorzet van Jasper Beekhuis.
Olaf van der Sande (Spakenburg): "Kon mijn mannetje vaak opzoeken"
Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog een tegenvaller te verwerken. Doelpuntenmaker Bitter moest door een blessure gewisseld worden. Hij werd vervangen door Tom Oostinjen. De score werd nog wel vergroot. Mike Vreekamp bepaalde in de absolute slotfase op 3-0.
12' Jordi Bitter [0-1]
50' Olaf van der Sande [0-2]
90' Mike Vreekamp [0-3]
Verslaggever Arnold Schenk over het duel

RANGLIJST

Spakenburg stijgt dankzij de overwinning naar de vijfde plaats in de Tweede Divisie. Die stand is echter vertekend, omdat de concurrenten nog in actie komen dit weekend, of niet spelen vanwege het winterse weer van de afgelopen week.
Komende week is koploper AFC de tegenstander van ploeg uit het vissersdorp.