Stipt Payroll Houten heeft kampioenschap voor het grijpen

Job Reumer neemt het doel van Hellas onder vuur
Job Reumer neemt het doel van Hellas onder vuur © Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue
HOUTEN - Spannend was het geen moment. Maar daar zal je de 800 supporters in The Dome in Houten niet over hebben horen klagen. Hun ploeg, Stipt Payroll Houten, liet geen spaan heel van de enige overgebleven concurrent om de titel, Hellas. Houten won met 31-20 van de ploeg uit Den haag en heeft de titel in de eredivisie voor het grijpen.
Stijn Hoefnagels scoort namens Houten
Stijn Hoefnagels scoort namens Houten © Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue

TITANENSTRIJD

Houten begon de wedstrijd in de wetenschap dat het met nog acht wedstrijden te spelen één punt voorstond op Hellas. Dat affiche zorgde voor een nagenoeg uitverkocht huis. Het krachtsverschil tussen Houten en Hellas en de rest van de eredivisie is namelijk zo groot dit seizoen, dat de winnaar zaterdagavond zich waarschijnlijk over een maand of twee kampioen mag noemen.
Als Houten dit nog weggeeft zit er echt iets fundamenteels mis
Hans van Dijk
Dat het verschil tussen Houten en Hellas zó groot zou zijn had niemand verwacht. De eerste tien minuten kon de ploeg van voormalig-Houten-trainer Hans van Dijk nog wel meekomen. Daarna gaf Houten gas en keek het nooit meer achterom.
Hellas kwam niet door het 'Houtens hekwerk'
De basis voor de zege van Houten was een ijzeren verdediging. De ploeg van trainer Rick Louw had zijn zaakjes prima voor elkaar achterin. "De jongens voerden het plan perfect uit. In de vorige wedstrijd tegen Hellas waarin we gelijkspeelden was opbouwer Pepijn Michielsen fenomenaal. We hebben hem nu compleet uit de wedstrijd gespeeld", zegt Louw voor de camera van RTV Utrecht, "Omdat het achter als een huis stond konden we ook gemakkelijk de goals maken."
Rick Louw: "Het plan werd perfect uitgevoerd"

DUITS DYNAMIET

Iemand die uitstekend gebruik maakte van de problemen van Hellas was de Duitse rechterhoek-speler Tobias Marx. De Hellas defensie kreeg geen grip op het jonge talent, die in totaal zeven keer wist te scoren uit zeven kansen.
Tobias Marx was van de buitencategorie
"Prima wedstrijd. Alles lukte voor ons en het publiek was geweldig. Na de eerste wedstrijd wisten we wat ons te wachten stond", vertelt Marx na afloop, "We hadden in de eerste helft het tempo kunnen spelen wat Rick (Louw) van ons wilde. Ik ben blij met het team. Daardoor voelde ik me fijn aan de rechterkant."
Tobias Marx: "Het mag eigenlijk niet meer mis gaan"

KOUDE KERMIS VOOR VAN DIJK

Houten stond halverwege al op een 17-8 voorsprong. Zelfs in het handbal is er een wonder nodig om zo'n verschil nog goed te maken. Dat besefte Hans van Dijk van Hellas maar al te goed. De trainer uit Breukelen had zich het bezoek aan zijn oude club anders voorgesteld.
Jarn van Gool knuffelt zijn oude coach Hans van Dijk
Jarn van Gool knuffelt zijn oude coach Hans van Dijk © Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue
Het team heeft het plan perfect uitgevoerd
Rick Louw
"Nee, natuurlijk weet je dat het moeilijk wordt en dat je een topwedstrijd moet spelen, maar dat hebben we niet gedaan", erkent Van Dijk, "Houten heeft terecht gewonnen, daar is geen discussie over mogelijk. Maar het verschil was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden."
De 'toverbal' van Jarn van Gool
 "In de eerste helft misten we teveel kansen waar Houten goed van profiteerde. In de rust heb ik gezegd dat het niet meer uit maakt wat er gebeurt als we maar blijven strijden." Dat resulteerde in een betere tweede helft van de bezoekers. Maar het verschil van negen punten werd niet meer ongedaan gemaakt. Houten loopt zelfs nog wat verder weg en wint met elf punten verschil.

KAMPIOENSCHAP BINNEN HANDBEREIK

Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft Stipt Payroll Houten nu drie punten voorsprong. Voor Hellas haast een onmogelijke opgave om nog goed te maken. "Als Houten het nu nog weggeeft doen ze iets funadementeels verkeerd denk ik", lacht Van Dijk. Zijn opvolger bij Houten is het daar mee eens. "Ik vind het gevaarlijk om te zeggen dat het nu klaar is", houdt Rick Louw nog een slag om de arm, "Maar we mogen het natuurlijk niet meer weggeven."
De statistieken van Houten - Hellas
De statistieken van Houten - Hellas © Handbal Houten
De kampioen van de eredivisie promoveert dit jaar voor het eerst rechtstreeks naar de BENE-League. De ploeg die tweede wordt speelt play-offs tegen de Nederlandse nummer vijf van de competitie tussen de beste clubs van België en Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.