Brinkman belangrijk voor winnende Nederlandse hockeyers, ook hockeysters winnen

© Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeysters zijn de nieuwe internationale competitie FIH Pro League begonnen met een zege. In Auckland werd Nieuw-Zeeland verslagen met 1-0. De hockeymannen wisten Nieuw-Zeeland ook te verslaan met een doelpunt verschil. Het werd 4-3 voor de vice-wereldkampioen.
De hockeyvrouwen, de kersverse wereldkampioenen, troffen in de eerste wedstrijd van de Pro League de nummer zes van de wereldranglijst. Maartje Krekelaar maakte in het derde kwart het enige doelpunt van de wedstrijd.
De wedstrijd tussen Oranje en Nieuw-Zeeland bij de mannen leverde veel meer doelpunten op. De Nederlandse hockeyers, die de WK-finale verloren van België, kwamen op een 3-0 voorsprong dankzij treffers van Bilthovenaar Thierry Brinkman, Jonas de Geus en Kamponger Jip Janssen. De nummer acht van de wereld kwam echter voor rust nog terug tot 3-3. Brinkman maakte uiteindelijk de winnende.
Komende zaterdag komen de hockeyvrouwen- en mannen in actie in en tegen Australië. De Pro League is de opvolger van de Champions Trophy en de Hockey World League. Negen van de beste hockeylanden ter wereld doen mee. Het geldt ook als een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Tokio van 2020.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.