RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sport Kort 26/27 januari: tafeltennisters VTV sluiten seizoen af met nederlaag, rugbyers Eemland pakken winst

PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

RUGBY
De rugbysters van RUS uit Utrechtwonnen in de p/d-poule tussen de Ere- en Eerste Klassemet 26-0 van RC Tilburg. Hierdoor staan zij nu op een tweede plaats op de ranglijst.

In de kampioenspoule van de Ereklasse wist het Utrechtse URC niet te winnen. Tegen All Blues kreeg het een 12-10 nederlaag te verwerken. URC staat opde vijfde en daarmee voorlaatsteplaats.

De mannenvan Eemland wonnen in de kampioenspoule van de Eerste Klasse hun wedstrijd. Het duel met Groningen eindigde in 22-20 voor de ploeg uit Amersfoort. URC wist in dezelfde poule niet te winnen. De rugbyploeg uit Utrecht verloor met 44-33 van The Hookers uit Hoek van Holland. USRS kwam niet in actie. Het duel van de Utrechters tegen Oisterwijk Oysters werd wegens een slecht bespeelbaar veld afgelast.


Eemland staat na twee duels op de tweede plaats van de kampioenspoule van de Eerste Klasse. URC staat n plek daaronder. USRS is hekkensluiter, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.


TAFELTENNIS
De tafeltennisters van VTV verloren in de Eredivisie met 4-2 van Scheepjeshof / SKF.

VTV staat op dit moment nog tweede in de Eredivisie. Dozy den Helder kan die plaats overnemen als het de laatste wedstrijd van het seizoen tegen koploper Lybrae Heerlen wint.


VOLLEYBAL
MKB Accountants/VCVverloor met 3-0in het degradatieduel tegen Volley Tilburg.

VCV staat elfde in de Topdivisie mannen.

De volleybalsters van VV Utrecht blijven winnen. Zaterdag werd er met 3-1 gewonnen van IMS/Voltena.

VV Utrecht is lijstaanvoerder van de Topdivisie vrouwen. Het verschil met achtervolger Peelpush bedraagt vier punten.


BADMINTON
Forza Amersfoort heefthet seizoenin de degradatiepoule van de Eredivisie afgesloten met een overwinning. De Amersfoorters wonnen in eigen huis met 5-3 van Roosterse BC.

Forza Amersfoortwist al een tijdje dat het zich zou handhaven in de Eredivisie. De ploeg eindigde met een voorsprong van acht punten op de nummer twee Roosterse BC ruimschoots bovenaan in de Eredivisie.

BASKETBAL
UBALL wist na vier nederlagen op rij weer eens te winnen. De Utrechters namen het op tegen De Groene Uilen en versloegen hen met 92-71.

Na veertienwedstrijden staat UBALL op de achtste plaats in de Promotiedivisie.

HANDBAL
De NHC, een combinatieteam van Nieuwegein en Handbal Houten, won verrassend van Green Park Aalsmeer 3,tot zaterdag de nummer drie op de ranglijst van de Eerste Divisie mannen.Het duel eindigde in 25-29.

In de Eerste Divisie staat NHC twaalfde.

Ook de vrouwen van Fortissimo mochten drie punten bijschrijven. Er werd met 25-19 gewonnen van Gemini.

Het Cothense Fortissimo staat momenteel vijfde in de Eerste Divisie vrouwen.

ZAALKORFBAL
Net als vorige week wist Dalto / Klaverblad Verzekeringen te winnen. Het duel met Unitas, de puntloze hekkensluiter van de Hoofdklasse B, eindigde in 37-22 voor de ploeg uit Driebergen.

Hierdoor blijft Dalto in het spoor van AW DTV, dat koploper is. Dalto staat tweede met veertien punten.

Ook SDO/BlijWerkt boekte een overwinning. De ploeg uit Kamerik speelde in de Hoofdklasse A tegen Avanti/Flexcom en dat werd 28-24.

Ondanks de eerste overwinning blijft SDO onderaan bungelen in Hoofdklasse A. Na negen wedstrijden heeft de ploeg twee punten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -