Van der Haar sluit seizoen wereldbeker af met achtste plek in Hoogerheide

© RTV Utrecht / Nick Doup
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is bij de laatste wereldbekercross van het seizoen achtste geworden. De Woudenberger zag bij de GP Adrie van der Poel Mathieu van der Poel de dagzege pakken, terwijl Toon Aerts het algemeen klassement op zijn naam wist te schrijven.
Lars van der Haar:"Meer dan mijn best kan ik niet doen"
Van der Poel lijkt klaar voor een greep naar de wereldtitel. Hij won in Hoogerheide met gebruikelijke overmacht de generale, de naar zijn vader vernoemde Grote Prijs Adrie van der Poel. De Brabander kwam wat stroever op gang dan gewoonlijk en moest in de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen nog hard werken om een gaatje naar de Belgische kampioen Toon Aerts dicht te rijden, maar toen Van der Poel eenmaal was aangehaakt reed hij ook vrij makkelijk Aerts uit het wiel. Hij finishte na een uur ploeteren op het modderige parcours met dertien seconden voorsprong op Aerts.
Mathieu van der Poel: "Van der Haar is geen concurrent op het WK"
Van der Haar eindigde in het wereldbekerklassement op de zesde plaats. Volgende week staat het WK Veldrijden op het programma. In Denemarken wil Wout van Aert voor het vierde jaar op rij de wereldtitel gaan veroveren. Van der Haar werd twee keer derde op een WK en één keer tweede.
Wout van Aert:"Het was een zware cross vandaag, op naar volgende week"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.