Door de lens van Ankie: "De spelers vliegen over het veld"

Stipt Payroll Houten tegen concurrent Hellas uit Den Haag.
Stipt Payroll Houten tegen concurrent Hellas uit Den Haag. © Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Handbal is een flitsende en dynamische sport voor iedereen die van actie houdt. Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je teamgenoten. Als handballer moet je wel tegen een stootje kunnen. Handbal is namelijk een sport waarbij lichamelijk contact is toegestaan.
Met deze informatie van het Nederlands Handbal Verbond in mijn achterhoofd ga ik zaterdagavond op weg naar Houten. Vanavond speelt Stipt Payroll Houten tegen concurrent Hellas uit Den Haag. Beide zijn nog kanshebbers voor de titel in de eredivisie.
De zaal is bijna helemaal uitverkocht. In de kantine wordt allerlei merchandising verkocht aan de fans. Ze zijn er helemaal klaar voor in Houten. En dat is niet zo vreemd, want Houten is beresterk dit seizoen. Als ze vanavond winnen dan is het kampioenschap heel dichtbij.
De wedstrijd gaat flitsend van start. Er wordt razendsnel heen en weer gespeeld. Het ene punt na het andere wordt gescoord door allebei de partijen. Na een minuut of 10 nemen de mannen uit Houten afstand van de Hagenezen. De spelers vliegen over het veld; de bal van links naar rechts gooiend, elkaar duwend, en trekkend aan elkaar shirtjes, voortdurend azend op een klein gaatje in de verdediging.
Houten blijkt onoverwinnelijk en wint met 31 tegen 20. Handbal fotograferen is een flitsende en dynamische bezigheid.
Door de lens van Ankie.
Door de lens van Ankie. © RedGreenBlue
WIE IS ANKIE?
Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.
Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.