Evert Hoolwerf loopt zege op Weissensee op millimeter mis

Evert Hoolwerf
Evert Hoolwerf © Orange Pictures
EEMDIJK/AMERONGEN - Marathonschaatser Gary Hekman heeft op het natuurijs van de Oostenrijkse Weissensee de laatste Grand Prix gewonnen voor de Alternatieve Elfstedentocht op woensdag. Hij duwde zijn schaats net iets eerder over de streep dan Evert Hoolwerf uit Eemdijk, Peter van de Pol uit Amerongen werd derde.
Everts jongere broer Bart Hoolwerf leek derde te worden, maar door een late val werd hij nog vierde. Stefen Wolffenbuttel uit Nigtevecht eindigde als zevende, Abcoudenaar Robin Snoek pakte plek dertien. Willem Hoolwerf junior eindigde als 61e. Utrechters Rick van Hemert (68e)
Animator in de race van Evert-Jan Kooiman, die een vluchtpoging zag mislukken. Kooiman verdedigt woensdag zijn titel in de Alternatieve over 200 kilometer. De marathonschaatsers zijn door het uitblijven van lange vorstperiodes in Nederland al jaren aangewezen op het bevroren meer bij Techendorf.

VROUWEN

Carla Ketellapper-Zielman won de Grand Prix bij de vrouwen. Ze was na een wedstrijd over 40 kilometer de snelste in de massasprint. Lisa van der Geest sprintte naar de tweede plaats, Maya de Jong werd derde. Jessica Merkens uit Utrecht werd 14e, kort achter de voormalig Utrechtse Emma Engbers die 13e werd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.