Utrechter Afellay clubloos na ontbinden contract bij Stoke City

© Paul Blank, Wikipedia
UTRECHT - Ibrahim Afellay heeft zijn contract bij de Engelse club Stoke City laten ontbinden. De 32-jarige Utrechter kwam dit seizoen geen enkele keer in actie bij de club die vorig jaar degradeerde uit de Premier League. Afellay, die een contract tot het einde van het seizoen had bij Stoke City, kan nu als transfervrije speler op zoek gaan naar een nieuwe club.
De oud-speler van PSV, FC Barcelona, Schalke 04 en Olympiakos Piraeus ging in 2015 aan de slag bij Stoke City. Aan het einde van zijn eerste seizoen kreeg de 53-voudig international van Oranje te maken met een zware knieblessure, iets wat hem eerder bij Barcelona ook al was overkomen.
In 2017 moest Afellay weer een operatie aan zijn knie ondergaan. Eenmaal hersteld kreeg de aanvallende middenvelder te horen dat hij overbodig was geworden.
Afellay kwam tot 55 wedstrijden bij Stoke City, waarin hij drie doelpunten maakte. De Utrechter pakte vier landstitels met PSV, won de Champions League in 2011 met FC Barcelona en deed met Oranje mee aan het WK 2010 en EK 2012.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.