Van de Haar over de 'verbinder' Van den Brom: "Altijd oog voor detail"

© fcutrecht.nl
UTRECHT/AMERSFOORT - "Als ik eerlijk ben had ik het wel een paar jaar eerder verwacht." Dat zegt oud-FC Utrechtspits Hans van de Haar over de aanstelling van John van den Brom bij FC Utrecht. Een goede keuze, vindt Van de Haar, doelend op de successen van Van den Brom bij AZ en de Belgische topclub Anderlecht: "John heeft het vermogen om zichzelf aan te passen naar het niveau en de wensen van de club."
De voormalig aanvaller van FC Utrecht kent Van den Brom uit het Amersfoortse en speelde twee periodes met hem samen. Daarnaast maakte Van den Brom zijn eerste stapjes als hoofdtrainer in het profvoetbal bij AGOVV Apeldoorn, met in de selectie een ervaren Hans van de Haar.
Hans van de Haar: "Ik had het wel een paar jaar eerder verwacht"

PAST BIJ UTRECHT

"John is iemand uit de buurt met een mooi CV. Dat past wel bij Utrecht en Utrecht heeft ook zeker wat te bieden als pakket naar een trainer toe. Het is een goede keuze", oordeelt Van de Haar, die tegenwoordig werkt in de Tweede Divisie bij FC Lienden. Op de erelijst van de trainer-Van den Brom staan onder meer de landstitel en de Super Cup met Anderlecht en meerdere Europese tickets met clubs als ADO Den Haag, Vitesse en AZ.
Sinds AGOVV is hij wel wat rustiger geworden en heeft hij ook de goede mensen om zich heen verzameld
Hans van de Haar
Bij Ajax en De Graafschap speelden aanvaller Van de Haar en middenvelder Van den Brom samen. "Hij kon meer dan een gemiddelde speler in de Eredivisie. Hij had ook zijn minnen, daarom heeft hij ook op dat niveau gespeeld en niet hoger. Alhoewel hij natuurlijk wel bij Ajax gespeeld heeft. Hij is één van de beste spelers waar ik mee samen gespeeld heb", zegt Van de Haar over de tweevoudig international.
Hans van de Haar: "Ook als speler was John een people manager"

OOG VOOR DETAIL

"Hij heeft altijd oog voor detail", beschrijft hij Van den Brom. "John was ook als speler een people manager. Hij kon mensen verbinden. Dat vond ik wel belangrijk en fijn om mee samen te werken. Als beginnend trainer heb ik hem meegemaakt bij AGOVV, daarvoor had hij Bennekom getraind op het hoogste amateurniveau. Sindsdien is hij wel wat rustiger geworden en heeft hij ook de goede mensen om zich heen verzameld. Niet zozeer in zijn staf, maar ook in zijn normale leven die hem advies geven. Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent."
John heeft het vermogen om zichzelf aan te passen naar het niveau en de wensen van de club, daarna zal hij het gaan draaien naar wat hij zelf wil.
Hans van de Haar
Het woord people manager valt altijd in combinatie met de naam John van den Brom. "Hij heeft verstand van het algehele spelletje", vindt ook Van de Haar. "Je hebt trainers die meer verstand hebben van het aanvalsspel, de omschakeling of verdedigen, maar John beheerst alle facetten. Dat kan ook niet anders als je succesvol hebt gewerkt bij Anderlecht en de langstzittende trainer bent geweest bij AZ."
"John heeft het vermogen om zichzelf aan te passen naar het niveau en de wensen van de club. Daarna zal hij het gaan draaien naar wat hij zelf wil. Hij heeft bewezen dat hij een vakman is, daar ligt ook zijn kracht."
Hans van de Haar: "John heeft bewezen dat hij een vakman is"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.