RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

DOVO wil aansluiten bij subtop, Eemdijk vecht tegen negatieve spiraal

1/2
VEENENDAAL - DOVO jaagt dit weekend in de Derde Divisie A op een plek in de subtop. De Veenendalers staan zevende en kunnen bij winst op SJC afstand nemen van de grote middenmoot. Hekkensluiter Eemdijk wil de vierde nederlaag op rij voorkomen.

Vorige week pakte DOVO de eerste zege van 2019, door hoogvlieger Hoek te verrassen. Het was een opsteker na het puntverlies daarvoor tegen het laaggeklasseerde De Dijk en de afgelaste wedstrijd tegen Harkemase Boys. Tegenstander SJC, van trainer Sjaak Polak, draait onderin mee en heeft de laatste vier duels verloren. Het heenduel in de competitie eindigde in liefst 8-1 voor DOVO.

Trainer Gert Kruys heeft spits Abderrahim Loukili nog altijd niet ter beschikking. De winteraanwinst is volgende week wel speelgerechtigd. Marley Berkvens ontbreekt nog vanwege een schorsing. De rest van de selectie is fit.

 Eemdijk-keeper Gerben Jan Ruizendaal stopte een penalty tegen DVS'33 Eemdijk-keeper Gerben Jan Ruizendaal stopte een penalty tegen DVS'33 | Foto: Jan Kruijdenberg

EEMDIJK

Van de laatste tien wedstrijden die Eemdijk speelde in de Derde Divisie, verloor het er acht. Alleen van concurrenten De Dijk (6-2) en Achilles'29 (3-1) werd gewonnen in die periode. Het thuisduel tegen Hoek wordt echter geen gemakkelijke voor trainer Ruud van de Geest.

Hoek bezet namelijk de vierde plaats. De Zeeuwse ploeg verslikte zich vorige week in DOVO, nadat het drie wedstrijden op rij gewonnen had. Bij winst kan Hoek mogelijk naar de tweede plaats opschuiven, al kan het bij verlies ook vijfde staan na dit weekend.

Buiten de langdurig geblesseerde Jan de Graaf heeft Van de Geest een volledige selectie tot zijn beschikking.

LIVE

De wedstrijd van DOVO tegen SJC is zaterdag vanaf 14.00 uur live te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. Mits de sneeuwlaag op tijd verwijderd kan worden van het veld op Panhuis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht