Spakenburg kan IJsselmeervogels helpen aan koppositie

Kevin Sterling is er weer bij
Kevin Sterling is er weer bij © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als Spakenburg dit weekend wint, bestaat de kans dat buurman en aartsrivaal IJsselmeervogels de koppositie pakt in de Tweede Divisie. De Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg nemen het namelijk op tegen koploper AFC.
Spakenburg heeft zich goed hersteld van de zeperd tegen HHC Hardenberg direct na de winterstop. De 1-1 in de derby gaf vertrouwen, waarna vorige week Barendrecht met 3-0 over de knie ging. Aan de eerste confrontatie met het Amsterdamse AFC van dit seizoen denkt men in Spakenburg niet graag terug, het werd 1-0 voor AFC.

HISTORIE

AFC en Spakenburg troffen elkaar - voor dit seizoen - twee keer eerder in competitieverband. In het seizoen 2016/2017, het seizoen waarin Spakenburg uit de Tweede divisie degradeerde, won AFC zowel in Amsterdam als op de Westmaat met 2-1.
Twee duels tegen AFC waar Spakenburg wel goede herinneringen aan bewaart, werden gespeeld aan het einde van het seizoen 2013/2014. AFC speelde als kampioen van de Topklasse zondag tegen de Blauwen, die kampioen van de Topklasse zaterdag waren geworden. Op de Westmaat won Spakenburg met 4-1, op Goed Genoeg was AFC met 3-2 de sterkste, maar Spakenburg pakte de titel.

DRIETAL TERUG

Trainer John de Wolf wisselde vorige week doelpuntenmakers Jordi Bitter en Olaf van der Sande. Zij keerden deze week terug tijdens de training. De grieperige Kevin Sterling ontbrak vorige week. Alle drie trainden de hele week mee met de groep en zijn fit.
Everton Pires Tavares, die in de winter overkwam uit Cyprus, is bezig aan zijn revalidatie na een liesblessure. Over twee weken verwacht De Wolf dat hij weer individueel kan trainen, om twee weken daarna aan te sluiten bij de groepstraining.
Van wie De Wolf geen gebruik meer kan maken is Nick de Bondt. De aanvaller maakt het seizoen af bij DUNO.

LIVE

De wedstrijd van Spakenburg tegen AFC begint zaterdag om 15.30 uur en is live te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.