IJsselmeervogels jaagt op de koppositie, maar eerst angstgegner VVSB

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vier overwinningen en één gelijkspel. Het is een reeks die de IJsselmeervogels doet dromen over een nieuwe koppositie in de Tweede Divisie. Daarvoor zijn de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wel afhankelijk zichzelf en van... Spakenburg.
Door het puntverlies van koploper AFC vorige week, en de eigen zege op Scheveningen, is het verschil tussen IJsselmeervogels (40) en AFC (42) nog slechts twee punten. Willen de Rooien de leiding pakken, dan moeten de Amsterdammers om 15.30 uur verliezen van Spakenburg. IJsselmeervogels weet op dat moment wat het moet doen, want hun duel begint om 18.00 uur.

ANGSTGEGNER

De Vogels gaan op bezoek bij VVSB, een club waar de mannen van Ted Verdonkschot niet graag tegen spelen. Vorig seizoen werd het 2-2 in Noordwijkerhout en 2-0 voor VVSB op de Westmaat. Eerder dit seizoen gaf IJsselmeervogels thuis een 3-1 voorsprong weg en eindigde het in 3-3.
Verdonkschot kan gebruikmaken van een nagenoeg complete selectie. In het duel van zaterdag ontbreekt Maikel de Harder. Hij is na zijn rode kaart tegen Spakenburg voor vijf duels geschorst. Ook Kevin van Diermen is er niet bij vanwege een schorsing. Aanwinst Maurice de Ruiter keerde vorige week terug na een blessure, hij kende geen terugslag en is er weer bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.