APWC apetrots op Van den Brom: "Utrecht past beter bij hem dan Ajax"

Een jonge John van den Brom op een oude foto in het clubhuis van APWC.
Een jonge John van den Brom op een oude foto in het clubhuis van APWC. © RTV Utrecht / Mark van der Wel
AMERSFOORT/UTRECHT - De Amersfoortse voetbalclub APWC is trots op John van den Brom, de nieuwe trainer van FC Utrecht. Van den Brom zette zijn eerste stapjes als voetballer bij de amateurclub. Wim en Herman horen bij het meubilair van APWC en kennen de kleine John nog goed.
"De hele familie Van den Brom was iedere zaterdag en zondag op het veld", vertelt Wim de Gans in de kantine van de club. Opa Van den Brom was zelfs een van de oprichters van de club in 1923. "John is een clubjongen, daar ben je best trots op."
Dat John van den Brom als voetballer veel te goed was voor de kleine amateurclub, was al snel duidelijk. "Je zag gelijk dat we hem nooit zouden houden", zegt Herman Eversen.

CONTROVERSIELE TRANSFER

Toch vonden de leden van APWC het vrij pijnlijk dat Van den Brom uitgerekend verkaste naar aartsrivaal Quick 1890, een andere amateurclub uit Amersfoort. Decennia later zijn Wim en Herman daar nog steeds pissig over.
De hele familie Van den Brom was iedere zaterdag en zondag op het veld
Wim de Gans, lid van APWC
Ondanks de controversiële overstap, vergat Van den Brom zijn oude club niet. Toen hij bij Ajax speelde, kwam hij samen met Edwin van der Sar meehelpen bij een jeugdkamp.
Volgens Herman past FC Utrecht echter veel beter bij Van den Brom dan Ajax. "De mentaliteit van FC Utrecht zit ook in hem. Het is een bikkelaar, een felle jongen."

HERENIGING

De heren hopen dat de Amersfoorter zijn gezicht weer eens laat zien bij APWC, dat momenteel in de derde klasse speelt. "Kom eens een keer kijken. Het zou zomaar kunnen dat we dit jaar geschiedenis gaan schrijven, dat we tweedeklasser worden."
Tekst gaat verder onder de video.
Wim en Herman vinden Van den Brom uitstekend passen bij FC Utrecht: "Het is een bikkelaar."
Vandaag werd officieel bekend dat Van den Brom (52) komende zomer Dick Advocaat opvolgt als trainer van FC Utrecht. Hij tekent een contract voor drie seizoenen. Momenteel is Van den Brom nog trainer van AZ. Eerder was hij hoofdtrainer bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en het Belgische Anderlecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.