De weg naar de play-offs voor FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag nog kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de play-offs in de strijd om een UEFA-Cup ticket. Hiervoor is winst tegen FC Groningen noodzakelijk. De club heeft de verschillende opties op een rij gezet op haar website.
Optie 1:
FC Utrecht wint van FC Groningen en NEC verliest van NAC Breda. In dat geval wordt FC Utrecht negende op basis van een beter doelsaldo.
Optie 2:
Als na de wedstrijden van NEC en Vitesse blijkt dat FC Utrecht tiende staat, dan is het van belang waar Feyenoord eindigt in de eindrangschikking. Gaat Feyenoord spelen in de play-offs met de teams die tussen de zesde en de negende plek eindigen, dan geeft de tiende plek op de ranglijst ook toegang tot de play-offs. Immers, Feyenoord en Roda JC spelen op 27 april de finale van de KNVB beker en de winnaar heeft automatisch recht op een plek in het UEFA Cup toernooi.
Optie 3:
Mocht Feyenoord in de eindrangschikking zich bij de eerste vijf ploegen scharen, maar de finale om de KNVB beker verliezen, dan geeft de tiende plaats ook toegang tot de play-offs. Roda JC krijgt dan rechtstreeks toegang tot het UEFA Cup toernooi en valt dus uit het rijtje zes tot en met negen. Als FC Utrecht na de wedstrijd van vandaag de nummer tien is van de competitie, dan kan volgende week na een gewonnen bekerfinale door Roda alsnog de vlag uit in Utrecht.
Optie 4:
De tiende plaats in de competitie levert geen plek in de play-offs op als Feyenoord bij de eerste vijf eindigt èn de KNVB beker wint.
Bron: www.fc-utrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.