Van Dijk maakt hoe dan ook promotie

© HV Houten
BREUKELEN - De kans dat Hellas, de ploeg van Hans van Dijk nog kampioen wordt van de eredivisie is klein, toch zal de trainer uit Breukelen promoveren naar de BENE-League. Van Dijk wordt de nieuwe hoofdtrainer van HV KRAS/Volendam, de huidige nummer 6 van de hoogste competitie.
De oud-international verloor afgelopen weekend met Hellas van zijn oude club Stipt Payroll/Houten. Daarmee is de kans op rechtstreekse promotie voor de Haagse club weer iets kleiner geworden. Houten, dat door Van Dijk eerder naar de eredivisie werd gebracht, lijkt promotie niet meer te kunnen ontgaan. 
Van Dijk tekent voor één jaar in Volendam. "Maandag hebben we voor het eerst gesproken, daarna was het gauw rond. Volendam moet je toch wel zien als het Ajax of Feyenoord van het handbal. Ik heb hier echt enorm veel zin in." In het verleden stond Van Dijk niet open voor een avontuur in BENE-League. Nu wel. "De belasting is natuurlijk enorm. Alleen de afstanden al zijn vele malen groter met de Belgische clubs in de competitie." Zijn gezin staat achter hem. "Ze zeggen het is je droom, dus ga er voor. En ook mijn werkgever wil meedenken. Misschien krijg ik wel een lease-helikopter", grapt Van Dijk.

PERFECTE PLAATJE

Van Dijk wordt in Volendam de opvolger van Peter Portengen, die na dit seizoen vertrekt. Bij Volendam zijn ze blij met de komst van Van Dijk. Jan Kes van de technische commissie van de Volendammers is verheugd. "We zijn op zoek gegaan naar een trainer die past bij het bestaande beleid om de jeugd- en opleidingsploegen te laten aansluiten bij de hoofdmacht. Hans heeft bij Houten en Hellas aangetoond over een sterke visie te beschikken, waarmee hij de verbinding wil maken met jeugdploegen en talenten kansen geeft in zijn team. Dit komt overeen met het door ons opgestelde profiel waar de nieuwe trainer aan moest voldoen."
"Daarnaast heeft Hans sterke communicatieve en verbindende vaardigheden", vervolgt Kes. "Hij is een managende trainer die kan zorgen voor veel teamspirit in de selectie en is tevens ook een actieve verbinder in de vereniging. Dit moet uiteraard gepaard gaan met goede prestaties op het veld en leiden tot prijzen. Wij denken dat Hans dit kan bereiken en zijn er heel gelukkig mee dat we hem aan ons hebben verbonden."
Van Dijk besloot eerder al te stoppen bij Hellas. omdat zijn toekomstvisie niet aan sloot bij die van de club. In Volendam kan hij op zijn manier verder gaan. "Ik ben benieuwd of mijn aan pak ook op dit niveau gaat werken. We zullen het zien. Het zal vast zwaar worden, maar als je plezier hebt moet je het aankunnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.