RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Een Berg Sport over Tannane, Broerse en PEC Zwolle

1/6
UTRECHT - De uitzending van Een Berg Sport begon deze week met Oussama Tannane. De aanvaller van FC Utrecht is op non-actief gesteld en keert niet meer terug in de Domstad. "Zijn reactie op het publiek was dodelijk", zegt analist Gert Kruys.

TANNANE NON-ACTIEF

De onvrede spatte tijdens de verloren wedstrijd tegen Willem II van de tribunes, met Tannane als de gebeten hond. De vleugelaanvaller reageerde op het gefluit en boe-geroep. "We hebben het allemaal gezien en hij speelde niet gelukkig", aldus Kruys. "Hij deed zijn stinkende best, maar was niet gelukkig. Wat je dan nooit moet doen, is daarop reageren. Dat is dodelijk. Ze waren ook kritisch op ons en echte Utrechtse jongens. Dat zijn geen gebaren die je kan maken."

Een Berg Sport over de verbannen Oussama Tannane


"De fans zijn best blij", reageert huisdichter Korneel Evers. "Dit is heldere taal van Advocaat. Als je in het veld staat moet je vermaak tonen, als je je tegen de fans gaat verzetten, dan kan je ook niet verwachten dat je ze terugkrijgt." Ook gast Joost Broerse, momenteel Commercieel Directeur van FC Utrecht, weet dat de Galgenwaard kritisch is. "Ik weet hoe het publiek soms kan zijn, maar dat ben ik bij al mijn clubs wel gewend hoor", vertelt de oud-speler van FC Utrecht.

SPORTIEF SUCCES HELPT DE HELE CLUB

"We hebben een serie van vier wedstrijden verloren, maar je moet het seizoen niet zo eindigen", zegt Broerse, die merkt dat ook slechte prestaties aankomen bij de sponsoren. "We hebben veel contact met ze. Af en toe slaan ze je rug kapot, omdat het een mooie wedstrijd. En nu gaan wat meer mensen eerder naar huis. Sportief succes helpt de hele club, in alle facetten. De sfeer is beter, je verkoopt meer kaarten en je krijgt meer voor elkaar."

Joost Broerse over de invloed van het sportieve succes op het commerciŽle


ODE VAN KORNEEL EVERS

Huisdichter Korneel Evers blikte terug op de pot tegen Willem II, die met 1-0 verloren ging in Stadion Galgenwaard. Aan het einde vroeg hij Joost Broerse om een gunst in aanloop naar het duel in Zwolle.

De Ode van Korneel Evers


PEC ZWOLLE

"Zwolle heeft nieuw elan", zegt Gert Kruys†over†de ploeg van de nieuwe trainer Jaap Stam.†De†blauw-witten†hebben†de laatste twee duels gewonnen en zijn in de winning mood.†"Het is opeens weer helemaal terug en dan kunnen op het kunstgras altijd tikkie-takkie spelen. Dan moet Utrecht zich wapenen. Met fysieke kracht ligt er een kans in de spelhervattingen", voegt Broerse daar aan toe.

Gert Kruys blikt vooruit op PEC Zwolle-FC Utrecht


AAN DE TAP MET AP

Bij Appie Boonen aan de tap zat Jacob Mulenga, de Zambiaanse spits van FC Utrecht die in de Europese hoogjaren rond 2010 en 2011 deel uitmaakte van de selectie. Hij speelt nu in China en praat over zijn ervaringen en zijn zware knieblessures. "FC Utrecht is mijn nummer 1, dit is mijn thuis", zegt hij.

Aan de tap met Ap met Jacob Mulenga


Het programma Een Berg Sport is vanaf 17.30 uur te zien op RTV Utrecht, en wordt daarna elk uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht