RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Baarle aan de leiding in Herald Sun Tour

VEENENDAAL - Wielrenner Dylan van Baarle uit Veenendaal heeft in de vierde etappe van de Herald Sun Tour in AustraliŽ de leiderstrui gegrepen. De renner van Team Sky was in de lastige rit van Cape Schanck naar Arthurs Seat ontsnapt met de AustraliŽr Nick Schultz en het duo kwam met ruime voorsprong over de finish. Schultz won de rit met aankomst bergop.

De AustraliŽr Chris Harper eindigde op 1.45 minuut als derde. De Canadees Michael Woods arriveerde als zesde op 2.14 en hij stond de leiding in het algemeen klassement af aan Van Baarle. De 26-jarige Veenendaler heeft 24 seconden voorsprong op Schultz en Woods staat derde op 1.52.

PER ONGELUK ONTSNAPT

De Herald Sun Tour sluit zondag af met een kort criterium door Melbourne. De etappe stond te boek als de koninginnenrit met vier keer de klim naar Arthurs Seat: 3,5 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 7,5 procent. Van Baarle was mee in een ontsnapping van acht man, met daarin ook zijn ploeggenoten Luke Rowe en Christian Knees. "Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik mee zou zitten, maar toen ik door kreeg dat de de ploeg van Woods moeite had het gaatje dicht te rijden, wist ik dat we onze aanval moesten doorzetten'', aldus Van Baarle tegenover de pers in AustraliŽ.

Van Baarle bleef vooraan over met Schultz en kon ermee leven dat die de etappe won. "Hij ging die laatste klim vol gas omhoog en bleef maar doorgaan. Ik was helemaal leeg aan het einde'', aldus Van Baarle, die in een zetel zit om de Herald Sun Tour te winnen. Hij won in 2014 zijn laatste etappekoers van naam. Dat was de Ronde van Groot-BrittanniŽ.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht