RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeldzame nederlaag hockeysters, hockeymannen winnen wel

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeysters hebben voor het eerst in lange tijd een nederlaag geleden. De wereldkampioen verloor de tweede wedstrijd uit de FIH Pro League in Melbourne van gastland AustraliŽ met 1-0. De Nederlandse mannen wonnen wel, zij waren na shoot-outs te sterk.

VROUWEN
Jane Claxton maakte in de 21e minuut de enige goal. De ploeg van bondscoach Alyson Annan was de nieuwe landencompetitie eind januari begonnen met winst op Nieuw-Zeeland (1-0). Tegen AustraliŽ was het onder een brandende zon hard werken voor Oranje, maar de speelsters misten scherpte voor het doel. De hockeysters waren vorig jaar onverslaanbaar. Ze veroverden de wereldtitel en wonnen met overmacht de Champions Trophy. Er kwam tegen de 'Hockeyroos' een einde aan een ongeslagen reeks van 44 interlands. SCHC-speelsters Kyra Fortuin, Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Famke Richardson, Xan de Waard en Ginella Zerbo behoren tot de selectie van Oranje.Net als Kampongs-speelster Malou Pheninckx en Eva de Goede uit Zeist.


MANNEN
De mannen wonnen in Melbourne wel hun tweede duel, zij het met moeite. Het team van bondscoach Max Caldas boog tegen AustraliŽ een achterstand van 5-2 om naar een gelijke stand van 5-5 na de reguliere speeltijd. Een nederlaag leek tegen de Australische mannen niet meer af te wenden, want na 35 minuten was de stand 5-2 in het voordeel van de thuisploeg. Een wonderbaarlijke comeback volgde door goals van De Geus, Bakker en Kampong-speler Bjorn Kellerman.

Oranje won vervolgens de beslissende shoot-outs met 4-1: Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman, Jonas de Geus en Billy Bakker waren trefzeker. Naast Kellerman waren ook Kampong-spelers Lars Balk, Jip Janssen, Bjorn Kellerman en Derck de Vilder†van de partij.†Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman behoort tot de Nederlandse selectie.


De Pro League voor de vrouwen gaat verder op 17 februari met een wedstrijd in en tegen de Verenigde Staten. De mannen spelen op 15 februari hun derde wedstrijd uit tegen Spanje.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -