Leon de Kogel wordt jeugdtrainer bij SV Houten

© fcutrecht.nl
HOUTEN - Goed nieuws voor Leon de Kogel. De Houtenaar, die door een zwaar auto-ongeluk op Malta een punt achter zijn voetbalcarrière heeft moeten zetten, wordt namelijk jeugdtrainer bij SV Houten.
Wanneer De Kogel begint bij de club waar hij ook zelf in de jeugd speelde, is nog niet bekend. Na zijn eigen periode bij SV Houten speelde de spits voor onder andere FC Utrecht, VVV-Venlo, Almere City en Go Ahead Eagles.

REVALIDATIE

De Kogel is momenteel bezig met zijn revalidatie na het heftige ongeluk op Malta. Het ging mis toen hij in een taxi zat. De taxichauffeur nam de verkeerde afslag op de rotonde en vervolgens ontstond er een frontale botsing. De Kogel raakte zwaargewond aan zijn been en lag dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Meteen was duidelijk dat zijn professionele loopbaan over was en dat hij moest gaan strijden tijdens zijn revalidatie in Nederland.

INZAMELINGSACTIE

Utrecht-supporter Carolien van Meel zette een inzamelingsactie op poten voor De Kogel. Die actie leverde ruim 16 duizend euro op. Van Meel wilde hem tijdens deze periode een hart onder de riem steken met een bloemetje of een fruitmand, maar dat is compleet uit de hand gelopen, vertelde ze deze week in UVandaag.
Ze zette de actie ook op omdat De Kogel een groot deel van de medische kosten zelf moest betalen. Zijn huidige club in Spanje betaalt geen salaris meer en ook reageert de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta niet op brieven en telefoontjes.

BENEFIET

Op maandag 11 februari wordt er ook nog een benefietwedstrijd gespeeld. De wedstrijd Jong Utrecht - Go Ahead Eagles in de Eerste Divisie zal in het teken van De Kogel staan. De inkomsten van dit duel gaan naar de ex-prof toe.
Volgende week vrijdag is Leon de Kogel te gast bij het sportprogramma Een Berg Sport op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.