Mannen SCHC naar finale NK zaal, Kampong in troostfinale

SCHC in actie in de zaal (archief)
SCHC in actie in de zaal (archief) © RTV Utrecht / Floris Mulder
UTRECHT/BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben de finale gehaald van het NK zaalhockey. In de halve finale werd Oranje Rood aan de kant gezet na een doelpuntrijk duel. De mannen van Kampong verloren de halve finale en moeten genoegen nemen met de troostfinale.

STICHTSCHE

SCHC stond na twintig minuten op een riante 4-1 voorsprong door goals van Thijs van Pelt, Leon van Barneveld, Luuk van Duren en Max Sweering. Toch werd het nog spannend, want Oranje Rood kwam terug één goal verschil: 5-4.
Een late goal van Luuk van Duren, twee minuten voor het eindsignaal leek voor de beslissing te zorgen voor Stichtsche. In de slotminuut deed Oranje Rood nog iets terug, maar het bleef bij 6-5 voor de Bilthovenaren.

KAMPONG

Kampong was kansloos tegen Amsterdam. In de eerste helft liepen de hoofdstedelingen uit naar 4-0. In de tweede helft deden Silas Lageman en Jeroen Fetter nog iets terug, maar verder dan 5-2 kwamen de Utrechters niet.

FINALES

SCHC speelt vanavond om 19.40 uur de finale om de Nederlandse titel tegen Amsterdam. De troostfinale gaat tussen het Utrechtse Kampong en Oranje Rood. Dat duel wordt om 16.40 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.