GVVV wint voor het eerst van Jong Sparta

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
VEENENDAAL - Nog nooit wist GVVV Jong Sparta te verslaan, tot vandaag. De Veenendalers waren in de Tweede Divisie met 3-2 te sterk voor de Rotterdammers.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van GVVV
Na iets meer dan 20 minuten spelen werd de ban gebroken op Het Kasteel. Soufiane Lagmouchi werkte de 1-0 binnen. Na een goed opgezette aanval kopte hij de bal binnen. Dat was het enige doelpunt in de eerste helft.
Vlak na rust wist Jong Sparta te scoren. Youssef el Kachati kopte de 1-1 binnen. Die 1-1 stand stond niet langer dan tien minuten op het scorebord. Jeremy de Graaf zorgden er in de 57e minuut eigenhandig voor dat Veenendalers voor de tweede keer op voorsprong kwamen.
Soufiane Lagmouchi: "Vandaag eindelijk een keer van ze gewonnen"

ZELDZAME WINST

Elf minuten later werden de drie punten veiliggesteld door GVVV. Sherwin Grot maakte namens de Veenendalers de 3-1. Al maakte Jong Sparta het in de voorlaatste minuut nog wel spannend. Gianni dos Santos zorgde nog voor de 3-2. Van de vijf voorafgaande ontmoetingen tussen de twee ploegen wist GVVV geen één keer te winnen, de Veenendalers speelden van de vijf keer één keer gelijk. Het was voor GVVV dus de eerste overwinning op GVVV.
Niek Oosterlee:"Het was nog even billenknijpen, maar een goede overwinning"
21' Soufiane Lagmouchi [0-1]
49' Youssef el Kachati [1-1]
57' Jeremy de Graaf [1-2]
68' Sherwin Grot [1-3]
90' Gianni dos Santos [2-3]
GVVV staat in de Tweede Divisie op de twaalfde plek. De ploeg van Niek Oosterlee heeft door de winst ook een negatieve reeks doorbroken. Van de laatste vijf wedstrijden wist het er er geen één te winnen.