Spakenburg strijdend ten onder tegen AFC

© Goalphoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de Tweede Divisie op eigen veld een nederlaag geleden tegen koploper AFC. De Blauwen stonden bij rust met 2-1 achter, maar konden in de tweede helft geen punt uit het vuur slepen. Het bleef op de Westmaat bij 2-1.
Spakenburg - AFC samengevat in 37 seconden door Mark Kloostra

VERHIT EN VERMAKELIJK

De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren behoorlijk verhit en vermakelijk. Na een kwartier stond de 0-1 op het scorebord voor AFC, maar daar was niet iedereen het mee eens. Na een kopbal van Raily Ignacio op de lat knikte Yordi Teijsse de bal richting doel. Spakenburg-goalie Leon ter Wielen keerde de bal volgens de grensrechter achter de doellijn: goal.
John de Wolf weggestuurd na 'discutabele' goal: "Er zat een stukje emotie bij"
Dit was tot groot ongenoegen van John de Wolf, die in woord en gebaar op de grensrechter afstormde. Daarop werd De wolf naar de tribune gestuurd. Niet lang daarna was het terecht 1-1 via Jordi Bitter, die zich voor het doel losworstelde van zijn verdediger en de bal met een punter in het doel kreeg.

WEER TEIJSSE

Met een gelijke stand leken beide ploegen naar de rust te gaan, maar dat was buiten Teijsse gerekend. Yordi (de helft van een tweeling met Kenny) was attent en tikte subtiel de 2-1 in het Spakenburg-doel.
Na de thee probeerde Spakenburg het in een fysiek duel bij tijd en wijlen opportunistisch. Het resulteerde in een opgelegde kans voor Bitter, maar die schoof de bal net naast. Een kwartier voor tijd kwam Spakenburg goed weg toen Jesse namens AFC een dot van een kans miste. De bal werd goed op de lijn gekeerd door Cendrino Misidjan.
Jordi Bitter mist reuzenkans: "Dat is wel een beetje bitter, zeggen we dan"

BITTER MIST

Net na het ingaan van de blessuretijd van vier minuten kreeg Bitter opnieuw een kans. Dit keer kopte de spits over het doel. Een gelijkmaker had eerlijk geweest gezien het wedstrijdbeeld op de Westmaat, maar het mocht niet zo zijn voor de Blauwen.
14' Yordi Teijsse [0-1]
19' Jordi Bitter [1-1]
44' Yordi Teijsse [1-2]
Bijz.
15' Rode kaart John de Wolf (Spakenburg)
Spakenburg blijft op 33 punten staan uit 20 wedstrijden in de Tweede Divisie, daarmee is het zesde. AFC behoudt en geeft IJsselmeervogels niet de kans om de koppositie over te nemen. De Amsterdammers hebben nu 45 uit 20.