WK Veldrijden: Van der Haar zesde, Van der Poel voor de tweede keer wereldkampioen

Van der Haar op archiefbeeld
Van der Haar op archiefbeeld © Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is zesde geworden bij het WK veldrijden in het Deense Bogense. De Woudenberger behoorde tot het groepje achtervolgers, maar kwam uiteindelijk net tekort voor een podiumplaats.
De Nederlander Mathieu van der Poel werd voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen, Wout van Aert en Toon Aerts eindigden als tweede en derde.
Lars van der Haar in gesprek met Rick van Manen
In ronde vier demarreerde Van der Poel uit de kopgroep, waartoe ook Van der Haar behoorde, met in zijn kielzog Wout van Aert. Na een slippertje van Van Aert kon Van der Poel profiteren en snelde hij weg bij zijn Belgische concurrent.
Uiteindelijk finishte Van der Poel met een voorsprong van zestien seconden op achtervolger Van Aert. Lang leek Toon Aerts aanspraak te kunnen maken op het zilver, maar een valpartij gooide roet in het eten. Hierdoor eindigde hij als derde en moest hij genoegen nemen met brons. Van der Haar kwam uiteindelijk als zesde over de streep, met aan acherstand van ruim een minuut op winnaar Van der Poel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.