Ontgoochelde Advocaat: "Een dictator, dan begrijp je er echt niets van"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-trainer Dick Advocaat kon zijn frustraties even niet de baas, na het met 4-3 verloren duel tegen PEC Zwolle. Zijn elftal leek een kwartier voor tijd met 3-1 te gaan winnen, maar stond na anderhalf uur spelen toch met lege handen. Een reeks arbitraire beslissingen speelde, niet voor het eerst dit seizoen, een belangrijke rol in het scoreverloop. "Het wordt de scheidsrechter alleen maar moeilijker gemaakt door de VAR".
Toch wees Advocaat in eerste plaats naar zijn spelers, die bij een aantal tegendoelpunten cruciaal in de fout gingen. Zo maakte Nicolas Gavory een onnodige overtreding op de rand van het eigen strafschopgebied, die uiteindelijk tot de Zwolse gelijkmaker van Mike van Duinen leidde. "Dit risico mag je gewoon niet lopen. Dat soort fouten mag je op Eredivisieniveau echt niet maken", zo laat Advocaat optekenen in gesprek met René van den Berg.
Laat hem uitrazen en geef hem een waarschuwing
Dick Advocaat
In eerste instantie leek Kuipers een vrije trap te geven, maar op aanraden van de video-arbitrage wees scheidsrechter Björn Kuipers naar de stip. Onbegrijpelijk, zo vindt Advocaat. "Aan alle kanten wordt er in de oren van de scheidsrechter getoeterd. Iemand als Kuipers heeft dat helemaal niet nodig. Die is ervaren genoeg om op zijn eigen waarneming af te gaan", aldus Advocaat.
Advocaat in gesprek met René van den Berg
Na afloop kreeg ook Riechedly Bazoer nog een rode kaart, nadat hij in de catacomben een aanvaring had gehad met de vierde official. Ook dit kon op weinig begrip van Advocaat leiden. "Die jongen zit in zijn emotie, vlak na de wedstrijd. Laat hem uitrazen en geef hem een waarschuwing. Het zijn net dictators, die vierde officials. Echt, dan begrijp je er niets van", zo besluit een foeterende Advocaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.