Door de Lens van Ankie: "Vrijwilligers die hun hele leven wijden aan de club"

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Je staat er niet elke dag bij stil, maar zonder vrijwilligers zouden de meeste sportverenigingen in Utrecht niet bestaan. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van elke vereniging. Zonder hen geen training, geen scheidsrechters, geen schone shirts en geen zelfgemaakte tosti's na de wedstrijd. Helemaal niets.
Er zijn er die af en toe een een handje helpen, maar er zijn er ook die hun hele leven hebben gewijd aan de club. Ze zijn er al uren voordat de eerste wedstrijd begint en doen als laatste het hek dicht. Sommigen zijn haast onzichtbaar, maar anderen kent iedereen: de moeder van Daan die altijd achter de bar van de kantine staat, ome Jan de trainer van het G-team of Marcel die elke week alle jeugdteams in zijn eentje opvangt bij gebrek aan hulpcoaches.
Vrijwilligers zijn ongelooflijk belangrijk en verdienen het om af en toe eens in het zonnetje gezet te worden. Uit teken van waardering zijn Ruud, Turan, Sibren, Emiel en Pam daarom dit jaar genomineerd voor sportvrijwilliger van het jaar bij de Sportprijs Utrecht 2018. Ik mocht ze portretteren. Dit is Ruud Heijsman van de Dominators. Ben je benieuwd naar de andere foto's? Ga dan een kijkje nemen in winkelcentrum Hoog Catharijne. Daar hangen ze allemaal.
Ankie Hogewind
Ankie Hogewind © RedGreenBlue
WIE IS ANKIE?
Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.
Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.