Nieuwe trainer Eemdijk neemt twee spelers mee van Roda'46

© VV Eemdijk
EEMDIJK/LEUSDEN - Eemdijk heeft twee versterkingen in huis gehaald. Het gaat om Jesper van Dalen uit Achterveld en Utrechter Freek van Belzen, die overkomen van Roda'46 uit Leusden. Niet geheel toevallig verhuizen zij met trainer Willem Romp mee naar Eemdijk.
Bij Eemdijk, de huidige hekkensluiter van de Derde Divisie A, wordt een verjonging doorgevoerd. De 19-jarige aanvallende middenverder Van Dalen en 20-jarige linksback Van Belzen behoren tot de nieuwe lichting.

EXTRA DRIJFVEER

Van Dalen werd vorig seizoen gevolgd door Go Ahead Eagles en Spakenburg, vertelt hij tegen het AD/Amersfoortse Courant. Nu verhuist hij met zijn huidige trainer mee naar Sportpark De Vinken. "Dat ik de trainer ken, is alleen maar een extra drijfveer om mijzelf te bewijzen", vindt Van Dalen. "Ik wil niet gezien worden als het lievelingetje van de trainer die bij Eemdijk speelt, omdat hij de trainer van Roda'46 kent."
"Daarnaast zocht de club al contact met mij voordat bekend werd dat Willem daar de trainer wordt volgend jaar. Het is leuk om met hem te blijven werken, maar ik moet het vooral zelf doen. Dat Freek meegaat is ook leuk. We hebben samen in de jeugd gespeeld en het is fijn om een bekend gezicht in de kleedkamer te zien", aldus de middenvelder.

EEN EER

Van Belzen had afgelopen jaar contact met Sparta Nijkerk, maar daar voelde hij zich toen nog niet klaar voor. "Nu is het goede moment wel aangebroken en ik vind het echt een eer dat ze met een beleid van vijf spelers van buiten de dorpsgrenzen bij mij zijn uitgekomen", legt de verdediger uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.