Wielerploeg De Volharding zoekt vrouwen: eerste aanmeldingen stromen binnen

© Wilton/De Volharding / Bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse wielervereniging De Volharding onderzoekt de mogelijkheid om een vrouwentak te beginnen. Voorzitter Cees Pille bevestigt tegen RTV Utrecht dat de eerste aanmeldingen al binnen zijn gekomen.
Pille heeft een verleden in het vrouwenwielrennen, waarbij hij onder meer werkzaam was voor de vrouwenploeg van Lotto Soudal en het AA Drink-team van Leontien van Moorsel. Na zijn benoeming tot voorzitter van De Volharding liep hij altijd met het idee om ook een vrouwenafdeling toe te voegen.

ENTHOUSIAST

De Volharding is bij de mannen actief in de categorieën van de elites tot de nieuwelingen. De mannen van De Volharding wonnen de laatste twee jaar het Nederlands Clubkampioenschap ploegentijdrit. Op de afgelopen Algemene Ledenvergadering wierp Pille het balletje op om ook een vrouwenploeg toe te voegen. Dat idee werd met enthousiasme ontvangen.
Momenteel onderzoekt Pille met de vereniging hoe groot de interesse is binnen (en buiten) de regio voor die vrouwenafdeling. Inmiddels zijn er al tien à twaalf aanmeldingen binnen. "We gaan straks het net ophalen en kijken wat we dan hebben", zegt hij.

BEGELEIDING

Dit jaar wil De Volharding gebruiken om te inventariseren en een volwaardige structuur op poten te zetten, waarbij voornamelijk de begeleiding van belang is. Daarmee doelt Pille op ploegleiders, begeleiders, volgwagens en genoeg fietsen. Over een trainingslocatie beschikt de club al, namelijk de Nedereindse Berg.
De Volharding hoopt vanaf 2020 een vrouwenploeg op de weg te hebben die uit kan komen in de categorieën voor beloftes, elites en amateurs. Eerst moet gekeken worden hoeveel van de aangemelde rensters daarvoor in aanmerking komen. In eerste instantie zal het zijn voor wedstrijden op regionaal en nationaal niveau.

BELANGSTELLING

"Het dameswielrennen staat door goede resultaten in de belangstelling", is Pille van mening. Met deze nieuwe koers hoopt De Volharding daarvan te profiteren én er ook een bijdrage aan te leveren. Daarnaast zal de aankomende start van de Vuelta a España 2020 in Utrecht de interesse in de sport aanwakkeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.