Door griep geveld DOVO tegen ODIN'59, Eemdijk naar Sneek

Joshua Patrick is onzeker door griep
Joshua Patrick is onzeker door griep © Jan Kruijdenberg
VEENENDAAL/EEMDIJK - DOVO kan dit weekend opschuiven in de stand van de Derde Divisie A. De Veenendaalse ploeg gaat op bezoek bij ODIN'59 in Heemskerk en wipt bij winst over ODIN heen. Maar er heerst een griepgolf op Panhuis... Hekkensluiter Eemdijk wil punten afsnoepen van Sneek.

DOVO

De laatste jaren is DOVO uiterst succesvol op Sportpark Assumburg. De laatste vijf seizoenen, jaargang 2016-17 uitgezonderd, wonnen de roodhemden uit Veenendaal van ODIN'59. De laatste zege van de thuisploeg in het treffen met DOVO dateert van 2012-2013. Wel zijn de onderlinge confrontaties altijd een garantie voor goals aan beide kanten.
Het heenduel in de competitie tegen ODIN'59 eindigde in een 2-2 gelijkspel, na twee goals (voor beide ploegen) in de blessuretijd. Lang terugdenken aan de meest recente wedstrijd wil trainer Gert Kruys niet. De eerste helft wel, want daarin liep het uit naar 3-0 tegen SJC. In de tweede helft vochten de Noordwijkers zich naar een 3-3 gelijkspel. Blamerend, noemde Kruys het.

GRIEPGOLF

Dinsdagavond won DOVO een oefenwedstrijd van Jong NEC (1-0) door een goal van winteraanwinst Abderrahim Loukili. De Marokkaan is dit weekend speelgerechtigd, ware het niet dat er een griepgolf heerst in de ploeg van Kruys. Naast Loukili zijn keeper Rodney Ubbergen, Salim Amerzgiou en topscorer Joshua Patrick geveld. Simon van Zeelst ontbreekt met een heupblessure.
Marley Berkvens keert dan weer terug van schorsing. Daarnaast was er transfernieuws te melden bij DOVO deze week: Mourad Marbouh komt na de zomer over en de clubleiding is bezig om Jasper Jacobs van Domstad Majella (4e klasse F, zondag) nog dit seizoen binnen te hengelen.
Jeffrey van den Dikkenberg is ziek geworden
Jeffrey van den Dikkenberg is ziek geworden © Orange Pictures

EEMDIJK

Voor Eemdijk wacht de lange reis naar Sneek, waar de plaatselijke ONS de tegenstander is. Het heenduel in de Derde Divisie A eindigde in een 1-0 winstpartij voor de Friezen.
Trainer Ruud van de Geest staat sinds begin december voor de groep, hij nam het stokje over na het ontslag van Hans van Arum. Sindsdien speelden de Diekers zes wedstrijden, waarvan het er vijf verloor en één won. Dat was van concurrent Achilles'29. Ondertussen breekt de negatieve reeks Eemdijk op, op basis van doelsaldo staat de ploeg namelijk laatste.
Buiten de langdurig geblesseerde Jan de Graaf heeft Van de Geest een volledige selectie tot zijn beschikking. Jeffrey van den Dikkenberg is een twijfelgeval, hij is deze week ziek geworden.

LIVE

De wedstrijd van DOVO op bezoek bij ODIN'59 begint zaterdag om 14.30 uur en is live te horen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. Ook zal de wedstrijd van Eemdijk gevolgd worden via updates.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.