GVVV rekent op ongeslagen thuisreeks tegen Scheveningen

© Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV wil de overwinning van vorige week een goed vervolg geven. De Veenendaalse nummer 12 neemt het in de Tweede Divisie op tegen promovendus Scheveningen, dat 14e staat. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is negen punten.
Afgelopen week ging Jong Sparta over de knie van GVVV. De ploeg van trainer Niek Oosterlee had daarvoor vijf wedstrijden op rij niet weten te winnen. Nu het vertrouwen weer terug is, kan gedacht worden aan klimmen op de ranglijst. Plek 8 is slechts twee punten verwijderd van de Blauwen van Panhuis.

SCHEVENINGEN BIBBERT

De eerste confrontatie dit seizoen leverde een 1-1 gelijkspel op. Scheveningen en GVVV hebben verder een niet heel rijk gezamenlijk verleden. Voor de invoering van de Topklasse troffen beide club elkaar nooit in competitieverband. Scheveningen won nog nooit op Panhuis. In de seizoenen 2012-13 tot 2015-16 werd het achtereenvolgens 3-0, 4-0, 2-2 en 3-0. Geen fijne cijfers om aan terug te denken voor de kustplaatsbewoners.
Deze week kreeg GVVV slecht nieuws over Danny de Leeuw. De middenvelder heeft namelijk zijn kuitbeen gebroken. Dat is gebeurd in de wedstrijd twee weken geleden tegen Excelsior Maassluis. De Leeuw moet vier tot zes weken missen. Simon Brouwer keerde deze week weer terug bij de groepstraining en sluit mogelijk weer aan bij de selectie. Bart Hulsbos (liesblessure) en Martin van Eck (knieblessure) zijn afwezig.

LIVE

De wedstrijd van GVVV tegen Scheveningen begint zaterdag om 14.30 uur. Namen en Rugnummers is live erbij om verslag te doen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.