Spakenburg wacht heet potje tegen Katwijk

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De regerend kampioen van de Tweede Divisie ontvangt dit weekend de regerend kampioen van de Derde Divisie A. Oftewel, Katwijk opent de deuren voor Spakenburg op De Krom. Een treffen dat altijd onder hoogspanning staat. Kijkend naar de stand staat er nog meer op het spel.

BUSCOMBI

De laatste keer dat Spakenburg op bezoek ging aan de kust liep het uit op rellen tussen de fans. Mede hierdoor was er een drooglegging tijdens het heenduel in Bunschoten-Spakenburg en moeten de fans van de Blauwen zaterdag met een verplichte buscombi naar Katwijk. Dit alles om een nieuwe confrontatie te voorkomen.
De enerverende heenwedstrijd dit seizoen aan de Blauwe zijde van de Westmaat eindigde in 2-1 voor Spakenburg. De laatste duels die de Blauwen speelden op de Krom geven weinig hoop voor de mannen van John de Wolf. Tussen 2010-11 en 2016-17 won Katwijk twee keer en werd het drie keer gelijk, overigens allemaal 1-1. De laatste blauwe zege dateert van 2011-12, toen het 3-0 werd.
Winst voor Spakenburg zorgt voor een plek winst in de stand van de Tweede Divisie. Nummer vijf Katwijk heeft namelijk 35 punten en Spakenburg is zesde met 33 punten. Er staat dus wat op het spel.

DE WOLF

Vorige week was het trainer John de Wolf die een rode kaart kreeg tegen AFC, omdat hij buiten zijn vak protesteerde. Hij heeft bij de KNVB een verweerschrift ingediend om zijn kant van het verhaal te vertellen. Winteraanwinst Everton Pires Tavares is op de weg terug van een liesblessure. Deze week werd ook nog bekend dat Philip Ties Spakenburg moet verlaten na dit seizoen.

LIVE

De wedstrijd tussen Katwijk en Spakenburg begint zaterdag om 15.30 uur en is live te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.