Geen podium Lars van der Haar door val in laatste bocht: "Dat is kut"

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Lars van der Haar was op weg naar het podium van de veldrit in Maldegem, maar een late valpartij gooide roet in het eten. Wat heet, in de laatste bocht ging de Woudenberger tegen de grond door een botsing met Michael Vanthourenhout. "Dat is kut", oordeelde hij direct na de finish in het flashinterview.
De Brico Cross van Maldegem is de eerste veldrit na het WK veldrijden. Niet heel gek was dat Mathieu van der Poel zijn regenboogtrui meer glans gaf met een nieuwe zege. Van der Haar zat in een groep die lang bij Van der Poel kon blijven.

LATE VAL

In de laatste ronde streed Van der Haar met Michael Vanthourenhout en Toon Aerts om de laatste twee podiumplaatsen. Belgisch kampioen Aerts kwam ten val, maar vocht zich terug. In de laatste rechte lijn zou de beslissing vallen, maar daar botste Van der Haar op het achterwiel van Vanthourenhout. Onze regiogenoot viel, waardoor hij vierde werd.
Ik ging voor het podium, of dat nu tweede of derde was maakte me geen reet uit
Lars van der Haar
"Ik zat op het wiel", beschrijft Van der Haar de situatie achter Vanthourenhout. "Hij maakte een slippertje en ik reed in zijn achterwiel. Dat was kut. Ik dacht tijdens de wedstrijd al: 'Ik zal wel weer vierde worden'. Maar ik beet me vast. Ik ging voor het podium, of dat nu tweede of derde was maakte me geen reet uit. Het ging ook lukken denk ik, maar helaas."

HOOGSTRATEN LIVE

Zaterdag komt Van der Haar opnieuw in actie, dan in het Belgische Lille. Zondag rijdt de Woudenberger in de Superprestige van Hoogstraten. Die laatste wedstrijd is vanaf 14.00 uur live te horen in Namen en Rugnummer op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.