VIDEO | Advocaat niet naar Feyenoord: "Op dit moment zit ik niet lekker in mijn vel"

Advocaat na de bekernederlaag in De Kuip
Advocaat na de bekernederlaag in De Kuip © Orange Pictures
UTRECHT - Dick Advocaat verruilt FC Utrecht komende zomer niet voor Feyenoord. Dat heeft de 71-jarige trainer gezegd tegen het AD. Advocaat heeft gepraat met de Rotterdamse club, maar besloten het niet te doen vanwege de 'negatieve sfeer' die ontstaan is.
Advocaat kwam tijdens het lopende seizoen voor de groep van FC Utrecht te staan na het ontslag van Jean-Paul de Jong. Onder leiding van de Kleine Generaal bestormde Utrecht de subtop. De directie hield door de goede prestatie de optie open om Advocaat nog een jaar te binden, maar begin januari gaf hij na dit seizoen aan te stoppen in de Domstad. Inmiddels is John van den Brom gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach.
De persconferentie ging lang over Advocaats keuze
ORIËNTEREND GESPREK
Daarna ging de naam van Advocaat rond in de Kuip, waar hij de afscheidnemende Giovanni van Bronckhorst zou moeten volgen. "We hebben één oriënterend gesprek gevoerd", erkent Advocaat. "Maar ik heb besloten om er geen vervolg aan te geven. Laat ik voorop stellen dat ik het een grote eer vind dat Feyenoord bij mij heeft aangeklopt."
"Maar er is zo'n negatieve sfeer ontstaan rond mijn eventuele benoeming dat ik het simpelweg niet zie zitten om het te gaan doen. Op die sfeer zit Feyenoord niet te wachten en ik uiteraard ook niet", zegt Advocaat.
Momenteel zit de oefenmeester met FC Utrecht in een lastige periode. De laatste vijf officiële duels gingen verloren. Zondag neemt Advocaat het met de Domstedelingen in de Galgenwaard op tegen koploper PSV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.