Leon de Kogel ontmoet zijn 'reddende engel' in Een Berg Sport

Leon de Kogel en Carolien van Meel ontmoeten elkaar eindelijk in Een Berg Sport
Leon de Kogel en Carolien van Meel ontmoeten elkaar eindelijk in Een Berg Sport © Korneel Evers
UTRECHT/HOUTEN - Leon de Kogel raakte afgelopen zomer zwaar gewond bij een auto-ongeluk op Malta. De oud-spits van FC Utrecht overleefde het ongeluk als bij een wonder. Voetballen gaat hij nooit meer kunnen en hij bleef ook achter met een waslijst aan zorgrekeningen. In Een Berg Sport vertelt hij zijn verhaal.
Leon de Kogel: "Ik dacht dat ik doodging."
De Kogel zal blijvend invalide blijven na zijn ongeluk. "Ik dacht echt dat ik doodging toen ik in de auto zat. Toen heb ik afscheid genomen van mijn dierbaren. Het draaide puur om overleven. Het besef dat ik klaar was met voetbal kwam pas later."
Ik dacht dat ik dood ging.
Leon de Kogel
Het voelde niet goed in het ziekenhuis in Malta. Daarom wilde De Kogel terug naar Nederland. FC Utrecht heeft daar een belangrijke rol ingespeeld. Maar het was wel het begin van een berg aan kosten.
Leon de Kogel: "Verzekering betaalt niet uit, omdat ik niet terug hoefde"
"Nu zijn er allemaal advocaten mee bezig. Ik erger me gigantisch dat nog steeds niet wordt geaccepteerd wie schuld heeft." De Kogel staat door alles aan de financiële afgrond. "Ik heb zelf het ziekenhuis en de vlucht moeten betalen. Dan hebben we het over tienduizenden euro's die ik nooit meer terug krijg."
Eindelijk ontmoet ik Carolien. Ik ga je eerst een knuffel geven.
Leon de Kogel

VERZEKERING

De verzekering keert niets uit. "Dat komt omdat ik niet naar Nederland hoefde. Alleen vertelden de artsen in Nederland dat ik blij moest zijn dat ik de keuze had gemaakt om terug te komen. Het bleek dat ze in het buitenland allemaal fouten hadden gemaakt."
Leon de Kogel verrast door ontmoeting met Carolien.

GESCHENK UIT DE HEMEL

Carolien van Meel startte een crowdfundingsactie. In Een Berg Sport ontmoeten de twee elkaar voor het eerst. "Ik ga je eerst een knuffeltje geven", glunderde een verraste De Kogel. Van Meel haalde 16.000 euro op voor de speler. Dat kan nog meer worden, want maandag wordt er rond Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles opnieuw geld opgehaald.
Korneel Evers brengt een ode aan Leon de Kogel

ODE AAN DE KOGEL

Korneel Evers steekt De Kogel een hart onder de riem. Zijn ode staat speciaal in het teken van de Houtenaar.
Aan de tap met Ap

TAP MET AP

In Aan de tap met Ap heeft Appie Boonen het met Koos van Tamelen over FC Utrecht - PSV. Van Tamelen was er in de jaren '80 bij toen dit het affiche was bij de laatste wedstrijd in de oospronkelijke Galgenwaard. Na de wedstrijd werd het stadion gesloopt door hooligans. Een Berg Sport is vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.