Vijf nederlagen op rij, en nu PSV: "Of er crisis is of niet, dat vinden wij niet zo belangrijk"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Is er een crisis in Utrecht of niet? Dat is de vraag die gesteld wordt nadat FC Utrecht vijf officiële wedstrijden op rij heeft verloren. De Domstedelingen staan zesde en moeten eerder naar de middenmoot dan naar plek vier kijken, en dan komt ook nog eens koploper PSV op bezoek. "Het zit allemaal een beetje tegen. Dat moet keren en dat gaat ook keren", zegt Dick Advocaat.
"Als je verliest, dan is de stemming anders dan als je wint", vervolgt de hoofdtrainer. "Dat is bij ons. Spelers die niet spelen gaan zich ook nadrukkelijker roeren. De spelersgroep heeft het zelf niet over een crisis. Ze moeten gewoon zeggen wat ze denken, maar ik heb niet het idee dat er een crisis in de groep is. Echt niet. Wij komen uiteindelijk wel op die ene positie."
Dick Advocaat: "Ik heb niet het idee dat er een crisis in de groep is. Echt niet."

NEGATIVITEIT EN KRITIEK

Ook de leider van de spelersgroep, aanvoerder Willem Janssen, gelooft niet dat er een crisis is. "Iedereen mag zeggen wat ze er van vinden. Ik vind het wel prima", zegt hij. "Wij moeten beseffen waar we mee bezig zijn en bij elkaar blijven. Dat klinkt allemaal heel cliché, maar zo is het gewoon. Natuurlijk komt er een hoop negativiteit en kritiek bij als je vier, vijf wedstrijden achter elkaar verliest."
"Wij moeten realistisch blijven, kijken waar we staan en wat moet gebeuren. We staan nog steeds zesde. Wat dat betreft sta je er goed voor", erkent Janssen. "Je hebt veel terrein verloren op plek vier, dat is doodzonde, maar dat heb je zelf gedaan. Nu moeten we zo snel mogelijk winnen om de aansluiting te pakken en de ploegen onder ons weg te houden. Of er crisis is of niet, dat vinden wij niet zo belangrijk."
Willem Janssen: ""Je hebt veel terrein verloren op plek vier, dat is doodzonde maar heb je zelf gedaan"

VERBETERINGEN

Aanvaller Sander van de Streek staat er nuchter in. "We hebben een mindere periode, dat ziet iedereen", aldus Van de Streek. "Als je kijkt naar het spel in Zwolle dan zitten er genoeg verbeteringen in. Daar moeten we op voortborduren. Tegen Willem II was de ondergrens, maar met 10 man komen we tegen PEC zelfs op een 3-1 voorsprong. We moeten het vasthouden, maar dat gebeurt niet door wat fouten. Dan moet je dat afsluiten en positief naar zondag toeleven."
Sander van de Streek: "We hebben een mindere periode, dat ziet iedereen"

PSV OP BEZOEK

Na vijf nederlagen op rij wordt weinig verwacht. Is dit voor trainer Advocaat dan juist het beste, of het slechtste moment om de koploper te treffen? "PSV treffen is nooit een goed moment, maar we hebben niets te verliezen. We kunnen vanuit een goede organisatie vrijuit spelen en we zullen het ze zo lastig mogelijk maken."
FC Utrecht - PSV begint zondag om 16.45 uur en is live te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.
VOLLEDIG INTERVIEW WILLEM JANSSEN
Willem Janssen: "Iedereen mag zeggen wat ze er van vinden"
VOLLEDIG INTERVIEW SANDER VAN DE STREEK
Sander van de Streek: "We hebben een mindere periode, dat ziet iedereen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.