DOVO met tien man nipt onderuit

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
VEENENDAAL - DOVO heeft in de Derde Divisie A verloren van ODIN'59. In Heemskerk gingen de Veenendalers van trainer Gert Kruys met 1-0 onderuit.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van DOVO
Na dertien minuten verraste Jeffrey Klijbroek de debuterende keeper bij DOVO Tim van de Weerdhof. Zijn afstandschot vloog erin. Vlak voor rust leek DOVO nog op gelijke hoogte te komen via een kopbal van Joshua Patrick, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
De debuterende doelman Tim van de Weerdhof: "Hij vloog er mooi in"
In de tweede helft kwam DOVO met nog acht minuten te gaan met tien man te staan. Lars Middelwijk, die in de 72e minuut was ingevallen, ging door het lint. Het licht ging bij hem uit en hij maakte fysiek ruzie met meerdere tegenstanders. Hierdoor kreeg hij rood.

VERLEDEN

De laatste jaren was DOVO uiterst succesvol op Sportpark Assumburg. De laatste vijf seizoenen, jaargang 2016-17 uitgezonderd, wonnen de roodhemden uit Veenendaal van ODIN'59. De laatste zege van de thuisploeg in het treffen met DOVO was in het seizoen 2012-2013.
13' Jeffrey Klijbroek [1-0]
Bijz.
82' Lars Middelwijk krijgt een directe rode kaart
DOVO staat na 20 wedstrijden in de Derde Divisie A op de negende plek.
Gert Kruys:"We moesten op een gegeven moment risico's nemen"