Hercules boekt met tien man zwaarbevochten overwinning

© Arnold Schenk
UTRECHT - Hercules heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op JVC Cuijk. De Utrechtse Derde divisionist won op bezoek bij de directe concurrent met 2-1.
Walid Ould-Chikh opende na dik twintig minuten voetballen de score namens de Utrechters, nadat beide ploegen mondjesmaat gevaarlijk waren in de openingsfase.
Fons Mulder (Hercules): "Rode kaart gaf ons een boost"

ROOD

Derek van Duuren bracht zijn ploeg na een uur spelen in een lastig parket door zijn tweede gele kaart te ontvangen, waardoor hij zijn biezen moest pakken en Hercules met tien man verder moest.
De treffer van invaller Jeffrey Vlug was dan ook zeer welkom voor de Utrechters. De routinier bracht zijn ploeg op 2-0, door een kwartier voor tijd een strafschop te benutten.
Jochem Twisker (Hercules): "Hadden de wedstrijd allang moeten beslissen"
In de slotfase werd het toch nog billen knijpen voor Hercules, toen Fons Mulder de bal in eigen doel werkte. Ondanks een lange en slepende blessuretijd stapte Hercules na negentig minuten toch als winnaar van het veld.
23' Walid Ould-Chikh [0-1]
75' Jeffrey Vlug [0-2]
90' Fons Mulder (e.d.) [1-2]
Bijz. 58' Rood voor Derek van Duuren (Hercules)

RANGLIJST

Hercules boekt een belangrijke zege op een directe concurrent in de Derde Divisie B. Hierdoor stijgt de ploeg uit Utrecht naar de veertiende plaats. Hercules moet nog twee wedstrijden inhalen vanwege afgelastingen.