Leon de Kogel na benefiet: "Dit bedrag geeft mij heel erg lucht"

© Twitter FC Utrecht
UTRECHT/HOUTEN - De benefietactie voor oud FC Utrecht-speler Leon de Kogel heeft bijna 24-duizend euro opgeleverd. Een crowdfundingsactie bracht al meer dan 16.000 euro op en de opbrengst van de wedstrijd Jong FC Utrecht- Go ahead Eagles vanavond bracht nog eens 7628 euro op.
De Kogel gaat dat bedrag gebruiken voor het afbetalen van alle medische kosten die hij niet vergoed krijgt.
Leon de Kogel en commercieel directeur Joost Broerse van FC Utrecht.
Leon de Kogel en commercieel directeur Joost Broerse van FC Utrecht. © FC Utrecht
"Ondanks dat ik nooit meer kan voetballen, ben ik er nog steeds en dat is het belangrijkste. Ik kan nu in ieder geval een heel groot deel afbetalen van de kosten die in Malta zijn gemaakt. Dit geeft mij heel erg lucht en ook een steuntje in de rug voor de toekomst natuurlijk", aldus De Kogel.
Leon de Kogel neemt de opbrengst van de benefietactie in ontvangst
Sportverslaggever René van den Berg in gesprek met Leon de Kogel

ONGELUK MALTA

De oud-aanvaller van FC Utrecht én Go Ahead Eagles is momenteel bezig aan een revalidatie nadat hij in de zomer een zwaar auto-ongeluk kreeg op Malta. De Kogel overleefde de klap maar moest wel een punt zetten achter zijn professionele loopbaan. Hij is al blij als hij weer zonder krukken kan lopen in de toekomst.
Maar toch mist hij het voetballen nog enorm. "Dan sta je op het veld vanavond en dan kijk je naar de tribunes en dan zie je al die mensen zitten voor de wedstrijd en voor jou. Dat is toch een dubbel gevoel. Aan de ene kant komt je liever terug als voetballer. En aan de andere kant is het voor mij een hele mooie avond."
Leon de Kogel komt het veld op met aanvoerder Willem Janssen.
Leon de Kogel komt het veld op met aanvoerder Willem Janssen. © FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.