RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

DOVO legt verdediger Jordi Balk vast

VEENENDAAL - DOVO heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jordi Balk. De voormalige jeugdspeler van FC Utrecht komt over van Hoofdklasser DUNO uit Doorwerth. Daar speelt hij sinds de winterstop, nadat hij vanwege de financiële problemen vertrok bij Tweede divisionist FC Lienden. Bij de Veenendaalse Derde divisionist is hij de opvolger van Ralph Hovestad, die na dit seizoen vertrekt.

Balk is een 25-jarige centrale verdediger die behalve voor FC Utrecht en FC Lienden ook voor het Cothense SVF, Houten en FC Oss speelde. Hij speelde ook in het buitenland voor het Schotse Ross Country en in Ierland voor St. Patricks Athletic. Anderhalf jaar geleden keerde hij terug in Nederland.

"Tijdens mijn professionele loopbaan heb ik de amateurwereld niet goed gevolgd", zegt Balk op de website van DOVO. "Maar in de afgelopen 1,5 jaar meer en meer, omdat ik bewust de switch van professional naar amateur wilde maken. Er waren een aantal clubs die mijn interesse trokken. DOVO was er daar één van. Door de grote achterban aan fans en sponsoren gebeurt er altijd wel iets op de club, die kritisch maar ook lovend is. Ik houd van dit soort clubs."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht