Handbal Houten stunt tegen bekerhouder Bevo: "Halve finale is reëel"

© Fotostudio RedGreenBlue
HOUTEN - De handballers van Stipt Payroll/Houten hebben in het bekertoernooi voor een enorme stunt gezorgd. De koploper van de Eredivisie was in de achtste finale namelijk te sterk voor BeNe League-club Bevo, dat vorig jaar de beker had gewonnen.
Trainer Rick Louw: "Het is zeker een verrassing, maar we wisten dat er kansen waren"
De eindstand in The Dome in Houten was 32-29 in het voordeel van de ploeg van trainer Rick Louw. In het laatste deel van de eerste helft liep Houten uit naar 18-13. Na rust kwamen de Limburgers van Bevo terug tot 29-28, maar in de eindfase wist Houten weer uit te lopen.
Thies Berendsen, Tobias Marx, Jarn van Gool en Sonni de Jonge waren belangrijk voor Houten met ieder vijf goals of meer.
Het is een ware stunt, omdat Houten een klasse lager speelt dan Bevo, dat vijfde staat in de BeNe League. Houten is de koploper van de Eredivisie. Als het alle resterende competitieduels wint, is promotie naar de BeNe League verzekerd. Met deze zege zet Handbal Houten de ambities kracht bij.
De tegenstander van Handbal Houten in de kwartfinale van het bekertoernooi is nog niet bekend. De loting daarvoor is maandag. "Misschien met een gelukje sta je in de halve finale", kijkt Louw stiekem vooruit op mogelijke tegenstanders.
Dit pakken ze ons niet meer af, we moeten hiervan genieten en hopen dat we geluk hebben met de loting.
Trainer Rick Louw
"Dat is wel alles afhankelijk van de loting. Dit pakken ze ons niet meer af. We moeten hiervan genieten en hopen dat we geluk hebben met de loting. Er zijn nog Eredivisie-ploegen die ook in de race zijn en er spelen een paar tegen elkaar. Het liefst een Eredivisie-ploeg en thuis, dan is een halve finale reëel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.