Monsterschorsing dreigt voor DOVO-speler Middelwijk

© Jeroen van den Berg_DOVO
VEENENDAAL - DOVO moet vrezen voor een lange afwezigheid van Lars Middelwijk. De verdediger heeft namelijk een voorstel gekregen van maar liefst acht wedstrijden schorsing, na zijn rode kaart van afgelopen weekend. Het is nog niet bekend of DOVO de straf accepteert of in beroep gaat.
Tijdens de uitwedstrijd tegen ODIN'59 kreeg de ingevallen Middelwijk acht minuten voor tijd direct rood van de scheidsrechter. Bij de verdediger ging 'het licht uit', waarna hij drie tegenstanders naar de grond werkte.

HEETGEBAKERD

"Oliedom", zo noemde trainer Gert Kruys het na afloop bij tegen RTV Utrecht. "De frustratie was groot. Hij wilde zich ten koste van alles natuurlijk bewijzen. Het is heel positief dat hij zo gedreven is, maar hij verloor zijn hoofd en reageerde op iemand die op hem af kwam. Het is een heetgebakerd mannetje, maar het moet wel binnen de perken blijven."
Het klopt dat ik op zijn been terecht kwam, maar dit was echt niet expres.
Lars Middelwijk over zijn rode kaart
Middelwijk zelf reageerde tegen de Veenendaalse Krant. "Ik wilde de bal afpakken en maakte daarbij een overtreding", zei hij. "Het klopt dat ik daarna op zijn been terecht kwam, maar dit was echt niet expres. Vervolgens stormt zo'n speler op mij af en deze duw ik weg. Die jongen speelt daarna theater en valt achterover. Totaal onnodig, want hier was de wedstrijd niet naar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.