Saestum buigt pas diep in verlenging voor Heerenveen

© Goalphoto.nl
ZEIST - De voetbalsters van Saestum uit Zeist waren één minuut verwijderd van de kwartfinale in het bekertoernooi. Tegen Eredivisie-ploeg Heerenveen gaf Saestum in blessuretijd een 3-1 voorsprong uit handen, waarna in de 118e minuut de beslissende 4-3 in het voordeel van de Friezinnen viel.
Saestum nam na drie minuten brutaal de leiding, waarna het in de 19e minuut de score verdubbelde. Vijf minuten voor rust deed Heerenveen iets terug, waardoor de ruststand 2-1 was. Direct na rust breidden de vrouwen uit Zeist de score uit naar 3-1. Heerenveen bleef in de wedstrijd door in minuut 67 de aansluitingstreffer te maken. In de blessuretijd werkten de bezoekers nog de gelijkmaker binnen: verlenging.
In de verlenging werd het een ware thriller, waarna twee minuten voor het definitieve einde de beslissing viel: Tiny Hoekstra scoorde de 4-3 voor Heerenveen en schakelde daarmee Saestum uit.

TOPKLASSE

De vrouwen van Saestum spelen iedere zaterdag in de Topklasse A. Daarin staat het momenteel derde, met 26 punten uit 12 duels. De achterstand op koploper DTS'35 Ede (wel in de kwartfinale van de beker) is zes punten.