El Bennay wil niet tegen degradatie spelen en vertrekt bij Eemdijk

Zakaria El Bennay in het shirt van De Meern
Zakaria El Bennay in het shirt van De Meern © Orange Pictures
EEMDIJK/UTRECHT - Zakaria El Bennay is het zat om tegen degradatie te spelen. De 21-jarige Utrechter speelde eerst bij De Meern om de onderste plaatsen en ook dit seizoen met Eemdijk staat de hij onderaan. Daarom gaat El Bennay weg bij Eemdijk.
El Bennay vindt het als behendige buitenspeler lastig om zich telkens verdedigend op te stellen. "Hij is jong en wil nu een keuze maken die hem verder gaat helpen in zijn ontwikkeling als voetballer". zegt technisch directeur Jan van Twillert van Eemdijk. "Dat betekent dat hij voor een club wil gaan spelen waar de kansen op speelminuten groot zijn en waar hij (het liefst) bovenin kan meedraaien in de competitie."

BEHOEDEN VOOR DEGRADATIE

"Zijn ambitie ligt wel minimaal op hoofdklasseniveau", vervolgt Van Twillert. "Wij kennen Zakaria als een betrokken jongen, met het hart op de goede plaats. Iemand die weloverwogen zijn beslissingen maakt en er dit seizoen nog alles aan wil doen om Eemdijk te behoeden voor degradatie. Daar wensen wij hem uiteraard alle succes bij."
El Bennay kwam afgelopen zomer over van De Meern (dat gedegradeerd was naar de Hoofdklasse) naar Eemdijk (dat gepromoveerd was naar de Derde Divisie). Eerder speelde de Utrechter voor Hercules.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.