Parcours BeNe Ladies Tour: proloog dwars door Leidsche Rijn

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT/LEIDSCHE RIJN - De proloog van de BeNe Ladies Tour gaat van het oude Leidsche Rijn naar het nieuwe Leidsche Rijn. Daarnaast heeft de organisatie van de wielerronde voor vrouwen de rest van het parcours bekendgemaakt.

PARIJSBOULEVARD

De rittenkoers begint op donderdag 18 juli in Leidsche Rijn bij Castellum Hoge Woerd. Vervolgens zal het parcours doorlopen naar het nieuwe winkelcentrum, waar de finish ligt aan de Parijsboulevard.
Ook in 2020 zal de BeNe Ladies Tour in Utrecht beginnen. Hoe die start eruit zal zien is nog niet bekend. De organisatie heeft ook een optie in de samenwerking staan om in 2021 de ronde in de Domstad te laten starten.

OVER DE GRENS

De rensters gaan de dag erna in de vierdaagse wedstrijd naar België, Essen om precies te zijn. Daar begint namelijk de eerste rit in lijn die finisht in het Nederlandse Roosendaal. Op zaterdag zijn twee etappes uitgetekend: een ochtendrit van Sluis (Ned) naar Watervliet (Bel) en later op de dag nog een individuele tijdrit in Watervliet. De ronde wordt afgesloten met een etappe rond het Belgische Zelzate.
Al meer dan dertig ploegen uit de hele wereld toonden interesse om deel te nemen.
BeNe Ladies Tour-organisator Geert Stevens

BELANGSTELLING

"De groeiende populariteit van het vrouwenwielrennen kan er alleen maar wel bij varen", legt organisator Geert Stevens uit. "Intussen is de belangstelling van de ploegen opnieuw heel groot. Al meer dan dertig ploegen uit de hele wereld toonden interesse om deel te nemen. Dit aantal zal de komende weken nog toenemen. In een latere fase worden de deelnemende ploegen bekendgemaakt."
De laatste twee jaar ging de eindzege in de BeNe Ladies Tour naar Marianne Vos. In 2015 en 2016 werd de Woerdense Floortje Mackaij tweede in het eindklassement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.