Jong FC Utrecht-trainer Robin Pronk vertrekt na dit seizoen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht gaat de club na dit seizoen verlaten. Hij wil als hoofdtrainer aan de slag bij een eerste elftal in het betaalde voetbal. Volgens Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam was de club op de hoogte van de ambities van Pronk en is na "een goede evaluatie" besloten dat het moment is gekomen om uit elkaar te gaan.
Pronk verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2011 voor de academie van FC Utrecht, waar hij begon als trainer/coach van het Onder 19-team. In 2014 maakte hij de overstap naar de beloftenploeg. Met Jong FC Utrecht veroverde Pronk in 2016 de titel in de Eredivisie voor Beloftenteams. Dat leverde promotie op naar de Eerste Divisie.
Zuidam: "We zijn heel blij met hetgeen Robin door de jaren heen heeft betekend en nog altijd betekent voor FC Utrecht. We gaan de komende jaren weer een volgende fase in met de club om verder te bouwen aan een mooie en succesvolle toekomst. De komende periode gebruiken we om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer/coach voor Jong FC Utrecht."
"Ik ben FC Utrecht dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen als trainer", zegt Pronk. "Ik kijk met voldoening terug op de behaalde resultaten en doorstroming van diverse jeugdspelers de afgelopen jaren, zoals Gyrano Kerk, Sofyan Amrabat en recent Nick Venema."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.